هتل بوتیک خانه قدیمی سرخه ای تبریز افتتاح شد
به گزارش مجله سویگل، ایرنا/ براساس آخرین اخبار و گزارشات بدست رسیده، هتل بوتیک خانه قدیمی سرخه ای تبریز افتتاح شد.
این هتل بوتیک با سرمایه گذاری 14 میلیارد تومانی به وسیله سرمایه گذار بخش خصوصی و پس از بازسازی، تجهیز و آماده سازی با امکاناتی نظیر 6 اتاق اقامتی، رستوران، نمایشگاه صنایع دستی و کافی شاپ برای بازدید و اقامت گردشگران داخلی و خارجی آماده خدمات دهی است.
این خانه قدیمی براساس سوابق مالکیتی متعلق به فراش باشی داماد مظفرالدین شاه قاجار است که برای سالها به علت بی توجهی به بنایی مخروبه تبدیل شده بود که از سال 1392 و پس از خریداری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، عملیات بازسازی و بازسازی آن آغاز شد اما روندی بسیار کند داشت و در زمان هایی نیز به تعطیلی کشیده شد اما طی 2 سال اخیر و با روی کار آمدن دولت سیزدهم بازسازی، بازسازی و بهسازی این بنای منحصر بفرد سرعت گرفت.
خانه بی بدیل و بسیار زیبای سرخه ای از آثار تاریخی فاخر به جا مانده از نیمه دوم دوران قاجار است که در محل سرخاب قاپیسی به عنوان یکی از دروازه های قدیمی شهر تبریز واقع شده و در سال مرداد سال 1379 به شماره 2779 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
سرمایه گذار این خانه قدیمی در مراسم افتتاح با تاکید بر لزوم حمایت دولت از حضور و مشارکت بخش خصوصی در طرح های مختلف گردشگری و میراثی گفت: متاسفانه آن گونه که باید سازمان ها و ادارات استانی در این رابطه چندان همکاری ندارند.
علی صدقی اظهار کرد: با وجود قول های قبلی و نامه رسمی صندوق احیا و بازسازی بناهای تاریخی کشور مبنی بر رایگان بودن بعضی خدمات زیربنایی، مبلغ 200 میلیون تومان از سوی آب و فاضلاب آذربایجان شرقی برای تبدیل حجم انشعاب آب خانه سرخه ای و نیز صرف هزینه های مربوط به برق را متحمل شدیم.
وی مقدار سرمایه گذاری برای تبدیل این خانه تاریخی به هتل بوتیک را 14 میلیارد تومان خاطرنشان کرد که بیش از هشت میلیارد آن برای بازسازی و 6 میلبیارد تومان نیز برای تجهیز و آماده سازی این مکان هزینه شده است.
صدقی واقع شدن در مسیر تاریخی و گردشگری تاریخی تبریز را یکی از مزیت های بسیار مهم هتل بوتیک سرخه ای برشمرد و خواهان همکاری بیش از پیش شهرداری تبریز برای بازسازی و بازسازی راههای دسترسی به خصوص سنگ فرش شدن کوچه بهروزیه شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز با تاکید بر اینکه واگذاری خانه های تاریخی برای بهره برداری خدماتی و گردشگری جزو برنامه های اولویت دار این اداره کل است، گفت: آذربایجان شرقی از لحاظ بهره برداری غیر موزه ای از خانه های قدیمی و تاریخی رتبه اول کشوری را در اختیار دارد.
احمد حمزه زاده هتل صخره ای کندوان و هتل بوتیک اوروسی تبریز را نمونه های پیشتر ایجاد و راه اندازی شده هتل بوتیک های منحصر بفرد در آذربایجان شرقی عنوان نمود که این تعداد در هیچ یک از شهرها و استان های گردشگرپذیر ایران وجود ندارد.
وی وجود خانه های تاریخی در تبریز را مزیت بسیار مهم و بزرگ برای حوزه گردشگری یاد کرد و ادامه داد: بدون تردید وجود افزون بر 400 خانه تاریخی می تواند محرک مهم مالی این کلانشهر و آذربایجان شرقی باشد که با سرمایه گذاری در این حوزه میتوان علاوه بر هویت سازی برای شهر و کشور، از سودآوری مالی ان در بخشهای مختلف گردشگری نیز بهره جست.
حمزه زاده با اشاره به اینکه برنامه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی برای سال 1402 بهره مندی از توان بخش خصوصی در ایجاد و بازسازی خانه های تاریخی و قدیمی است، یادآور شد: در این زمینه کاربری گردشگری مثل هتل بوتیک ها و رستوران سنتی در دستور کار واقع شده است و بر همین اساس کوشش داریم کاربری های اداری در این خانه ها کاهش یابند.
منبع: همگردی