هشتگرد سبزتر می شود
به گزارش مجله سویگل، فرزاد عسگری-البرز- خبرنگار:شهرجدید هشتگرد به دلیل ساختار نوین و جدیدی که دارد از معماری اصیل ایرانی و فضای بومی یک شهر فاصله دارد. آپارتمان های مسکونی بلند، برج های تجاری و مجتمع های طبقاتی، روح یک شهر یا شهرک بومی را از این منطقه دور کرده است. با این وجود ایجاد فضای سبز یکی از راهکارهای بازگرداندن روح زندگی به مناطق شهری است.
نگاه متمرکز به توسعه شهری در شهرجدید هشتگرد باعث شده است موضوع فضای سبز این منطقه با چالش هایی روبه رو شود تا جایی که بخشی از فضای سبز و جنگل های آن از بین رفته است.
- نیاز به فضای سبز
یکی از ساکنان فاز 2 شهرجدید هشتگرد با انتقاد از مسائل فضای سبز این منطقه می گوید: به طورکلی، شهرجدید در منطقه ای خشک بنا شده است و زمین های بایر و خالی اطراف آن باعث می شود این منطقه از دور مانند یک بیابان به نظر برسد، به همین دلیل ایجاد فضای سبز برای زیبایی سیما و منظر شهرجدید هشتگرد الزامی است.
علیرضا حبیب نیا با بیان این که البته نباید فراموش کرد که نگهداری فضای سبز از ایجاد آن مهم تر است می افزاید: فضای سبز بلوارها و میادین شهرجدید بر اثر عدم رسیدگی خشک و بی رنگ هستند و بیشتر درختان پارک دیبا نیز خشک شده که علت آن عدم آبیاری به موقع و صحیح است. یکی دیگر از اهالی فاز 7 شهرجدید هشتگرد با شکایت از این موضوع که به فضای سبز مناطق شمالی و فازهای پایین تر بیشتر از فاز 4 و 7 رسیدگی می شود، می گوید: در فازهای یک و 2 و 3 پارک های تمیزتری وجود دارد. همچنین مقابل در و محوطه خانه ها و محیط کوچه ها نیز درختکاری یا گل کاری می شود، اما در فاز 7 و 4 چنین امکاناتی وجود ندارد.
شبنم اصفهانی می افزاید: تعدادی درخت ابتدای یکی از کوچه ها در فاز 7 وجود دارد که تقریبا خشک شده اند و آفات فراوانی دارند، به همین دلیل شته و پشه به شدت در این منطقه زیاد شده است. پارک های بازی این منطقه نیز به خوبی آبیاری نمی شوند بنابراین محیط خشکی دارند. در ضمنً به نظافت آنها نیز توجهی نمی شود.
- سرانه بالای فضای سبز
رئیس شورای شهر شهرجدید هشتگرد درباره موضوع ایجاد فضای سبز در این منطقه می گوید: سرانه فضای سبز در کشور 8 تا 10 متر به ازای هرنفر است که این معیار در شهرجدید هشتگرد به 32 متر به ازای هر نفر می رسد. شمس الله ارمندئی با بیان این که ما با در نظر دریافت جنگلی که در شهرجدید وجود دارد مساحتی نزدیک به 180 هکتار را به فضای سبز شهری اختصاص داده ایم تاکید می کند: وجود فضای سبز و پوشش گیاهی در بافت شهری الزامی است زیرا علاوه بر تولید حجم بالای اکسیژن و جذب آلاینده ها، وجه زیبایی شهر را نیز تقویت می کند.
وی در پاسخ به این سوال که در دوره 2 ماهه اخیر، چه اقداماتی در حوزه فضای سبز شهرجدید هشتگرد اجرا شده است، می گوید: تعدادی از پروژه های فضای سبز شهری شهرجدید حدود یک ماه پیش کلنگ زنی شد که از بین آنها 2 پارک محلی و 2 جاده تندرستی افتتاح شد و به مرحله بهره برداری رسید. همچنین انتظار می رود تا نیمه اول سال جاری 6 پارک محلی دیگر نیز در فازهای مختلف شهرجدید هشتگرد افتتاح شود.
وی با اشاره به اهمیت موضوع حفاظت و نگهداری فضای سبز این منطقه ادامه می دهد: درختان بیمار و آفت زده حوزه فضای سبز شهرجدید توسط کارشناسان فضای سبز و کشاورزی شناسایی شدند و از سموم مناسب برای رفع آفات و حشرات پیرامون آنها استفاده شده است. ارمندئی می افزاید: همچنین تعدادی از درختان که به دلایل مختلف خشک شده بودند، در اختیار هنرمندان علاقه مند قرار گرفت تا از آنها برای خلق آثار هنری استفاده کنند. حتما از این آثار هنری برای زیبایی و تزئین فضای سبز شهرجدید، بهره خواهیم برد.
- کانال ارتباطی بین تصفیه خانه و فضای سبز
رئیس شورای شهر شهرجدید هشتگرد می گوید: به لطف تصفیه خانه مدرنی که در شهرجدید هشتگرد وجود دارد، آبیاری درختان و سایر گیاهان این منطقه به طور کامل با استفاده از پساب انجام می شود و به هیچ وجه از آب شرب مصرفی برای امور این چنینی استفاده نمی کنیم. ارمندئی ادامه می دهد: مقرر شده بود که شرکت عمران شهرجدید هشتگرد، انشعابی از این تصفیه خانه به بالادست شهر بکشد تا آب ابتدا در یک مخزن جمع شده و سپس از طریق کانال به نقاط مختلف شهر انتقال بیاید که این امر تاکنون محقق نشده است و اکنون برای امور آبیاری فضای سبز از تانکر استفاده می کنیم. وی با بیان این که در صورت ساخت کانال انتقال پساب و انشعابات مویرگی آن، امکان آبیاری قطره ای در هر بخش از شهرجدید امکان پذیر خواهد بود عنوان می کند: اخیرا جاده تندرستی واقع در بلوار ایثار فاز 2 به سیستم آبیاری قطره ای مجهز شده است که در این مکانیسم از هدررفت آب جلوگیری می شود.
- پلاک گذاری 8 هزار اصله درخت
شهردار شهرجدید هشتگرد با اعلام این که طرح پلاک گذاری و پایش 8 هزار درخت در این شهر اجرا شده است، می گوید: این طرح از بهمن 97 آغاز شد و در مرحله نخست 8 هزار اصله از درختان شهر مورد پایش قرار گرفته و برای آنها شناسنامه صادر شده است. اصغر آقایی با بیان این که با توجه به نیازهای آماری و همچنین پایش و حفظ درختان، قرارداد اجرای عملیات شناسنامه دار کردن و پلاک کوبی درختان با بخش خصوصی و پیمانکار متخصص امضا شده است اظهار می کند: در مرحله نخست این طرح، عملیات منطقه بندی و شمارش تعداد درختان منطقه اجرا شد.
به گفته وی، پس از پایش و ثبت اطلاعات مفید و دقیق از جمله سن تقریبی درختان، مختصات و نشانی آنها، درگیری با شبکه برق و پیش بینی سیستم آبیاری برای هر درخت، پلاک های مربوطه به ترتیب بر تنه درختان نصب می شود. همچنین در اجرای طرح پایش درختان، آفات و بیماری های گیاهی نیز شناسایی می شوند تا برای از بین رفتن آنها برنامه ریزی شود.
وی با اشاره به این موضوع که همه درختان این منطقه در مقابل بیماری های قارچی و ویروسی واکسینه شده اند می افزاید: پس از بررسی گونه های مختلف درختی موجود در شهرجدید توسط کارشناسان فضای سبز و کشاورزی، عملیات رنگ آمیزی تنه درختان با محلول ترکیبی برای کنترل بیماری های قارچی و باکتریایی آغاز شد و برای این کار از محلول ترکیبی طبیعی و غیرشیمیایی به همراه مشتقات مس استفاده می شود.
منبع: همشهری آنلاینبه "هشتگرد سبزتر می شود" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "هشتگرد سبزتر می شود"
رضا 15 آبان 1398
سلام من یکی از پیمانکار ها ی ابیاری شهر جدیدم