چرا زرده برخی تخم مرغ ها کم رنگ است؟
به گزارش مجله سویگل، بنابر گفته فعالان صنعت طیور در کشور فقط یک مدل تخم مرغ فراوری می گردد و گونه های مختلفی از تخم مرغ وجود ندارد. بعلاوه نژاد مرغ فقط می تواند در رنگ پوسته تاثیر بگذارد و ارتباطی با رنگ زرده آن ندارد.
به گزارش ایسنا؛ زرده تخم مرغ دارای طیف رنگی زرد کم رنگ تا نارنجی است که علت متفاوت بودن رنگ آن هم به جیره غذایی مرغ ارتباط دارد و کم رنگ و پرنگ بودن زرده نیز علتی بر ارگانیک بودن یا نبودن این محصول نیست.
وجود رنگدانه های طبیعی در جیره غذایی طیور و میزان آن مهمترین عامل معین کننده رنگ زرده است. آن طور که در بعضی منابع گزارش شده رنگ زرده به علت وجود رنگدانه های زردی به نام گزانتوفیل است که به طور گسترده ای در طبیعت یافت می شوند و بعلاوه غذا هایی از قبیل ذرت، گلوتن ذرت و پودر یونجه دارای سطح گزانتوفیل بالاتری نسبت به سایر اقلام خوراکی جیره هستند.
جیره طیور که دارای رنگدانه زرد هستند پس از جذب از دستگاه گوارش، وارد جریان خون پرنده می گردد و به همان شکل در زرده تخم مرغ ذخیره می گردد.
گفته می گردد علت زردتر بودن زرده تخم مرغ های محلی در بعضی موارد تغذیه متنوع مرغ های روستایی از گیاهان تا حشرات است.
منبع: فرارو