10 غذای لذیذ در ترکیه
به گزارش مجله سویگل، ترکیه غذاهای خوشمزه و خوش آب و رنگ زیادی دارد که در این مقاله به معرفی برترین آن ها می پردازیم.
طراوت و سادگی دو عنصر اصلی در غذاهای ترکیه هستند. در خوراکی های مردم ترکیه، سبزیجات تازه و مواد خوشمزه همراه گوشت نرم و چاشنی دار به چشم می خورد. یکی از معروف ترین غذاهایی که ترکیه با آن معروفیت یافته است، دونرکباب (donar kebab) است که طعم بسیار خوبی دارد.
البته اغلب غذاهای این کشور لذیذ هستند و گاهی اوقات میل کردن آن ها در خیابان به وسیله دست فروشان نیز بسیار لذت بخش است.
در ادامه این مقاله می خواهیم برترین، خوشمزه ترین و معروف ترین غذاهای ترکیه را به شما معرفی کنیم. اگر به ترکیه سفر کردید، حتما در رستوران ها از این غذاها نوش جان کنید. کمتر کسی پیدا می گردد که در سفر ترکیه از چنین غذاهای خوشمزه ای به راحتی بگذرد!
Menemen
اگر فکر می کنید که خوردن تخم مرغ به شکل های گوناگون برای صبحانه خسته نماینده است، بهتر است کمی دقیق تر به اطراف خود نگاه کنید. Menemen غذایی شبیه به Shakshuka است که در بین مردم ترکیه محبوبیت زیادی دارد و در واقع ترکیبات اصلی آن شامل تخم مرغ و سبزیجات تازه است. پیاز، گوجه فرنگی و فلفل از جمله مواد اصلی این غذا هستند. Menemen یک صبحانه عالی به شمار می رود و البته موادی نظیر پنیر و سوسیس تند را نیز گاهی به این غذا اضافه می نمایند. بدون شک تمام دوست داران صبحانه، عاشق Menemen خواهند شد و سعی خواهند کرد آن را با نان و سرعت کم بخورند تا نهایت لذت را ببرند. در حقیقت Menemen شباهت بسیاری به املت گوجه فرنگی دارد.
دلمه (Dolma)
دلمه در زبان ترکی به معنای پرشده است، اما تهیه چنین غذایی وقت بسیاری احتیاج دارد. یکی از اصلی ترین مواد موجود در دلمه را برنج تشکیل می دهد و البته در کنار آن شاهد ادویه جات مختلف نیز هستیم. گاهی به این غذا تخم کاج و گیاهان خشک شده ای نظیر فلفل و کدو نیز اضافه می گردد. البته در بخش های ساحلی و قسمت مرکزی شهر استانبول، انواع مختلفی از دلمه سرو می گردد که در این بین می توان به دلمه صدف پر (Midye Dolma) اشاره نمود که در آن مواد تشکیل دهنده دلمه را درون پوسته یک صدف قرار می دهند. این نوع از دلمه که mldye dolma نام دارد، از ظاهر بسیار جالبی بهره مند است و برای یک وعده شام بسیار عالی به نظر می رسد. لیمو و نمک دریا از سایر موادی هستند که در کنار این نوع از دلمه قرار می گیرند و خوردن آن در خیابان های ترکیه بسیار لذت بخش است.
کباب (kebap)
در ترکیه کباب یکی از غذاهای محبوب است و انواع مختلفی از آن نیز وجود دارد که یکی از معروف ترین آن ها دونرکباب (doner) است. دونر در ترکیه به معنای چرخیدن است و باید بدین نکته نیز توجه داشت که این نوع از کباب در واقع فست فود به شمار می رود و در ساندویچی ها می توانید آن را بخرید که به همراه سبزیجات تازه سرو می گردد. شیوه تهیه این کباب با نام آن هم خوانی دارد و برای تهیه آن مقداری از گوشت را به صورت عمودی به سیخ می کشند و سپس در حالی که درون تنور یا مکان گرم دیگری می چرخد، فرآیند پخت آن نیز به اتمام رسیده و آماده سرو می گردد.
اما لازم به ذکر است که در ترکیه کباب انواع مختلفی دارد و در حقیقت آن ها به هر نوع گوشتی که به سیخ کشیده گردد، کباب می گویند. البته چاشنی، یکی از اصلی ترین بخش های یک کباب عالی به حساب می آید و در حین خوردن آن نباید چاشنی ها را فراموش کنید. در ترکیه بعضی از کباب های شناخته شده و معروف مربوط به منطقه یا استان خاصی هستند که در این بین می توان به Adana Kebap و Urfa Kebap اشاره نمود. این دو کباب مربوط به جنوب ترکیه هستند، اما معروف ترین کباب در ترکیه کباب اسکندر (Iskender Kebap) است. این نوع از کباب به همراه آب گوجه فرنگی و ماست سرو می گردد.
سوپ عدس (Mercimek Corbasi)
Mercimek Corbasi به معنای واقعی همان سوپ عدس است. این سوپ را تقریبا در هر جایی از ترکیه می توان پیدا کرد و محبوبیت زیادی دارد. سوپ عدس در ترکیه از ترکیب ساده ای بهره می برد و تنها شامل پوره عدس و ادویه جات مختلف است که در این بین می توان به گشنیز و تکه هایی از لیموی تازه اشاره نمود. البته در کنار این سوپ، ترشی (Tursu) نیز استفاده می گردد که کلم، سبزیجات، هویج و زیتون از مواد تشکیل دهنده این ترشی هستند. البته نان داغ Pita نیز یکی دیگر از موادی است که در کنار سوپ میل می گردد. سوپ عدس یکی از مقرون به صرفه ترین و در دسترس ترین غذاهای ترکیه است و در هر جایی نظیر رستوران های مجلل یا کافه های شبانه می توان آن را تهیه کرد.
Cig Kofte
تلفظ این نوع از کوفته، چی (chee) است و از گوشت خام تشکیل شده است. این غذا تاریخچه یا افسانه جالبی دارد. در زمان حضرت ابراهیم، پس از سرد شدن آتش بر ابراهیم هیچ آتشی در آن منطقه روشن نمی گردد یا همه چوب ها را برای برپا کردن آتش برای سوزاندن حضرت ابراهیم جمع نموده بودند. زن یک شکارچی برای اینکه بدون آتش باید غذا درست می کرد، این غذا را اختراع نموده و به همین علت مردم سعی کردند غذایی درست نمایند که احتیاجی به پخت نداشته باشد و Cig Kofte در واقع حاصل همین کوشش بود.
ترکیب سنتی این غذا شامل بلغور ورز داده شده، پیازچه، ادویه جات و گوشت خام تازه است. این غذا با ورز دادن زیاد ادویه جات با گوشت، به نوعی از گرمای ادویه کمی گوشت موجود در این غذا از خامی خارج می گردد، البته باید توجه داشت که بعد از سال 2009 ممنوعیت هایی در اتحادیه اروپا مبنی بر مصرف گوشت خام ایجاد شد که این موضوع شامل Cig Kofte نیز است. این غذا بسیار لذیذ و خوشمزه است و ظاهر آن نیز زمان های گذشته را به خاطر می آورد. این کوفته به همراه سبزیجات تازه و لیمو سرو می گردد و اغلب آن را روی چند برگ کاهو یا یک نان نازک قرار می دهند. البته فرآیند تهیه Cig Kofte نیز ساده است.
Lahmacun
Lahmacun در ترجمه های متداول به عنوان پیتزای ترکیه شناخته می گردد و شیوه تلفظ آن نیز lah mah joon است. در واقع Lahmacun یک نوع ماده غذایی است که در آن لایه ای نان و ورقه هایی از گوشت وجود دارد و مواد مختلفی نیز به عنوان چاشنی در کنار آن سرو می شوند. این غذا اغلب به صورت تازه پخت و سرو می گردد و حتی می تواند برای دو یا سه وعده غذایی کافی باشد. پیاز و گشنیز از جمله موادی هستند که باعث می شوند این غذا حس و حال متفاوتی داشته باشد و یکی از برترین چاشنی ها برای گوشت گاو هستند. گاهی در کنار این غذا مقداری بادام زمینی و انار نیز سرو می گردد. در واقع Lahmacun نوعی پیتزا است که ساختار طبیعی تری دارد و شکل و شمایل قدیمی خود را نیز حفظ نموده است.
Manti
Manti در واقع نمونه ترکیه ای از Ravioli است و در شکل ها و انواع مختلفی ساخته می گردد. اغلب اوقات مردم ترکیه درون این خوراکی مقداری گوشت قرار می دهند و خمیر آن را نیز به صورت گوشه دار می سازند. البته باید توجه داشت که محتوای درون آن و سایزی که دارد، فرق دارد و این خوراکی شباهت بسیاری به یک ماده غذایی در ایتالیا دارد که Ravioli نامیده می گردد. اما تفاوت نسخه ترکیه ای آن استفاده از ماست برای نرم کردن و خوش طعم کردن آن است. تفاوت دیگر این است که همراه آن بادمجان سوخاری نیز سرو می گردد. البته طعم لذیذ گوشت نیز بسیار در این غذا خوش آیند است و همین موضوع باعث شده که یکی از محبوب ترین غذاهای ترکیه باشد.
Imam Bayildi
در میان غذاهای ترکیه، بادمجان یکی از غذاهای اصلی است و تقریبا تبدیل به عضوی جدایی ناپذیر شده است. نام این غذا نیز حکایت از این دارد که با یک خوراکی خارق العاده روبه رو هستیم. Imam Bayildi از لحاظ معنی تقریبا نشان از این دارد که هر فردی که چنین غذایی را در حال آرام آرام پختن مشاهده کند، غش خواهد نمود. بادمجان، پیاز و گوجه ْفرنگی مواد تشکیل دهنده این غذا هستند. باید توجه داشت که بادمجان و روغن زیتون از اصلی ترین مواد Imam Bayildi به حساب می آیند. نوعی دیگر از این غذا نیز karniyarik نام دارد که آن نیز ساختاری شبیه به دلمه دارد و مواد آن درون بادمجان قرار گرفته اند و چون این بادمجان از وسط نصف شده است به همین علت karniyarik یا شکم پاره نامیده می گردد.
بورک (Borek)
Borek نوعی خوراکی است که از چندین لایه خمیر شیرینی ساخته می گردد و طعم شیرین و خوبی دارد. این شیرینی نیز یکی از خوراکی های قدیمی در ترکیه و مربوط به دوره عثمانی است. اما اکنون در آن تغییراتی اعمال شده است. لازم به ذکر است که Borek در سایز ها و شکل های مختلفی تهیه می گردد. برای مثال بعضی از مردم آن را به شکل سیگار درست می نمایند و بعضی شکل گل را به آن می دهند. اغلب مردم ترکیه این شیرینی را خودشان تهیه می نمایند و البته در رستوران های مختلف نیز می توان آن را پیدا کرد که گاهی تفاوت هایی در شیوه تهیه دارند. باید بدین نکته توجه داشت که در ترکیه درون Borek مواد مختلفی قرار می دهند که در این بین می توان به گوشت و پنیر اشاره نمود. البته روی بعضی از آن ها نیز پودر قند می پاشند تا برای صبحانه مورد استفاده قرار گیرد.
Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav یا همان برنج به همراه نخود یکی دیگر از غذاهایی است که در خیابان های ترکیه به فروش می رسد. شیوه تزیین این خوراکی بسیار زیبا است و البته ترکیب ساده ای نیز دارد. این خوراکی در یک چرخدستی به فروش می رسد که شیشه ای است و از یک عایق برای عدم خروج گرما استفاده می نماید. Nohutlu Pilav ترکیبی از لایه های برنج و نخود است که با آب مرغ طعم داده می گردد. البته برای اینکه این غذا کمی بیشتر و البته انرژی زا باشد، افراد می توانند آن را به همراه مقداری مرغ میل نمایند. چه کسی می گوید غذا های خیابانی مغزی نیستند؟
همان طور که در این مقاله از خبرنگاران مطالعه کردید، با 10 غذای لذیذ از ترکیه آشنا شدیم که تمام شان نیز اشتهاآور بودند. البته علاقه مندان می توانند شیوه تهیه این غذا ها را در اینترنت جستجو نمایند و آن را در منزل به همراه خانواده میل نمایند. از دیدگاه شما کدام یک از این غذا ها خوشمزه تر هستند. با ما و کاربران خبرنگاران به وسیله بخش دیدگاه ها در ارتباط باشید.
منبع: کجارو / theculturetrip.com