رازهای پخت مربای آلبالو براق و بدون شکرک و کپک در نیم ساعت!

به گزارش مجله سویگل، مربای آلبالو یکی از محبوب ترین تابستانی برای بهره بردن از است که اتفاقا در تمام روزهای سال در وعده و در بعضی شهرها با بعضی غذاها مصرف می گردد. مربای آلبالو فوت و فن های خاصی دارد که با رعایت آن مربای شما یک مربای آلبالو خوش رنگ بدون شکرک و کپک خواهد شد. با همراه باشید و طرز تهیه مربا آلبالو خانگی بدون شکرک و کپک و نیز نکات مهم پخت مربای آلبالو حرفه ای و براق را در مجله خبرنگاران بخوانید.

رازهای پخت مربای آلبالو براق و بدون شکرک و کپک در نیم ساعت!

مواد لازم برای تهیه مربای آلبالو خانگی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
آلبالو1 کیلوگرم
شکر1 و نیم کیلوگرم (اگر آلبالوها شیرین هستند 1 کیلو شکر کافی است)
آبلیمو1 قاشق غذاخوری
وانیلنوک قاشق چای خوری

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 24 الی 48 ساعت

مدت زمان پخت مربای آلبالو: 30 دقیقه

مقدار کالری در هر 100 گرم مربای آلبالو: 158 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه مربا آلبالو در طب سنتی

مراحل تهیه مربای آلبالوی فوری را دنبال کنید. این میزان مواد 2 شیشه میانه مربا به شما می دهد.

مرحله اول؛ شستن آلبالو و هسته گیری

برای درست کردن مربا آلبالو خانگی ابتدا آلبالوها را بشویید و با دست یا دستگاه هسته گیر هسته آن ها را بگیرید. را بلد هستید؟

مرحله دوم؛ خواباندن آلبالو در شکر

در این مرحله از طرز تهیه مربا آلبالو خانگی به مدت 24 تا 48 ساعت آلبالوها را در شکر بخوابانید. اگر هم فرصت ندارید یک شب تا صبح کافی است. بهتر است شکر را لا به لای آلبالوها بریزید. در این مدت حتما مخلوط آلبالو و شکر را در یخچال نگهداری کنید تا حسابی آب بیندازند و مربای شما لعاب دار گردد. حتما هر چند ساعت یک بار این ترکیب را هم بزنید.

در صورت تمایل می توانید شکر را به صورت و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله سوم؛ پختن آلبالو و شکر

بعد از 24 یا 48 ساعت از خواباندن آلبالو در شکر آلبالوها آب انداخته اند. حالا قابلمه حاوی آلبالو و شکر را روی شعله میانه گاز بگذارید تا آب آلبالوها به دمای جوش برسد. در این فاصله مرتب کف روی آلبالوها را بگیرید و دور بریزید و ترکیب آلبالو و شکر را مرتب هم بزنید تا هم ته نگیرد و هم سر نرود.

مرحله چهارم؛ اضافه کردن آبلیمو و وانیل

در 10 دقیقه انتهای پخت و زمانی که ترکیب آلبالو و شکر غلیظ شد و قوام پیدا کرد آبلیمو و وانیل را هم اضافه کنید و هم بزنید.

در صورت تمایل می توانید آبلیمو و وانیل را به صورت حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله آخر: مربای آلبالو را در شیشه بریزید

30 دقیقه طول می کشد تا مربای آلبالو جا بیفتد. در اواخر پخت کف های روی مربا را با یک قاشق تمیز جدا کنید و دور بریزید. وقتی حجم مربای داخل قابلمه به دو سوم حجم اولیه رسید مربای شما آماده است.

بعد از چند دقیقه قابلمه را از روی گاز بردارید و یک دم کنی تمیز و خشک روی قابلمه بگذارید تا مربا حسابی جا بیفتد و غلیظ گردد. وقتی مربا کاملا سرد شد آن را در شیشه های کاملا تمیز و کاملا خشک بریزید، درب شیشه را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.

ترفندهای مهم و حرفه ای در طرز تهیه مربای آلبالو بدون شکر و کپک

2 روش تشخیص غلظت مناسب مربای آلبالو

1- یک روش برای تشخیص این که مربا به غلظت مطلوب رسیده این است که بعد از نیم ساعت با استفاده از یک بشقاب خالی که از قبل در یخچال یا فریزر گذاشته اید و حسابی سرد شده است، غلظت مربا را بسنجید. برای سنجیدن غلیظ شدن مربای آلبالو باید یک قاشق از شهد مربا روی بشقاب بریزید و بشقاب را کج کنید.

اگر شهد مربا به حدی غلیظ بود که از روی بشقاب سُر نخورد و نریخت غلظت مربای آلبالو در حد معقول است. این نکته را هم باید بدانید که مربا بعد از سرد شدن غلیظ تر می گردد پس لازم نیست در این مرحله بیش از حد غلیظ و سفت باشد.

بعد از چند دقیقه قابلمه را از روی گاز بردارید و یک دم کنی روی قابلمه بگذارید تا مربا حسابی جا بیفتد و غلیظ گردد. وقتی مربا کاملا سرد شد آن را در شیشه های کاملا تمیز و کاملا خشک بریزید، درب شیشه را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.

2- روش بعدی برای تست قوام مربای آلبالو این است که چند قطره از شهد مربا را بین دو انگشت خود بریزید. سپس تست کنید که چسبندگی مربا چگونه است. اگر مربای شما حالت چسبنده و کشسان داشته باشد، یعنی به قوام رسیده و باید شعله گاز را خاموش کنید. اگر غلظت مربا کم است و کشدار نیست باید چند دقیقه دیگر بجوشد تا غلیظ گردد. فقط به خاطر داشته باشید که مربای آلبالو نباید بیشتر از نیم ساعت بجوشد چون بد رنگ می گردد.

طرز تهیه مربای آلبالو و شربت آلبالو همزمان چگونه است؟

برای تهیه مربا و شربت آلبالو به صورت همزمان باید از میزان بیشتری شکر در مربا بهره ببرید. در انتها کار نیز می توانید میزانی از شربت مربا را همراه با تکه های آلبالو (یا بدون آلبالو) در شیشه بریزید و به عنوان شربت آلبالو بهره ببرید.

چطور از شکرک زدن مربای آلبالو جلوگیری کنیم؟

برای جلوگیری از شکرک زدن مربای آلبالو می توانید میزانی آب لیموترش طبیعی یا آبلیموی باکیفیت در مربا بریزید. اسید سیتریک موجود در لیموترش از شکرک زدن مربا جلوگیری می نماید. به خاطر داشته باشید که مربا را بعد از خنک شدن در یک ظرف کاملا تمیز و خشک بریزید. خیس بودن ظرف مربا هم می تواند موجب شکرک زدن آن گردد. در ادامه به چند روش موثر برای جلوگیری از شکرک زدن مربای آلبالو اشاره شده است.

  • برای جلوگیری از شکرک زدن آلبالو می توانید به جای شکر از شیرین کننده های طبیعی مثل عسل و شیرینی میوه بهره ببرید.
  • استفاده از چند تکه سیب زمینی خام در زمان تهیه مربای آلبالو به دلیل پتاسیمی که دارد، مانع شکرک زدن مربا می گردد. البته این روش چندان مرسوم نیست.
  • به منظور جلوگیری از شکرک زدن مربای البالو می توانید یک تکه پوست لیموترش در مربای در حال پخت بیندازید.
  • استفاده از ظرف تمیز و خشک برای تهیه مربای آلبالو مانع شکرک زدن آن می گردد.
  • سعی کنید در زمان پخت مربای آلبالو از نسبت مناسب شیرین کننده بهره ببرید. برای مثل یک کیلوگرم آلبالوی شیرین به یک کیلوگرم شکر احتیاج دارد. اما اگر طعم آلبالوها ترش است باید یک و نیم کیلوگرم شکر بهره ببرید.
  • در زمان طرز تهیه مربای آلبالو شعله گاز را زیاد نکنید، این کار موجب شکرک زدن مربا می گردد.
  • استفاده از اسیدهای طبیعی مثل آب لیموترش هم طعم بهتری به مربای شما می بخشد و هم از شکرک زدن آن جلوگیری می نماید.
  • برای این که مربا شکرک نزند باید اجازه دهید شهد شکر به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح قوام پیدا کند تا آب موجود در شهد مربا باعث شکرک و کپک مربا نگردد.
  • در صورتی که مربا شکرک زد می توانید آن را نجات دهید. کمی آب جوش و یک قاشق غذاخوری آبلیمو تازه به مربا اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز کمی بجوشد.

بیشتر بخوانید:

دلیل سر رفتن مربای آلبالو چیست؟

جوشیدن آب آلبالو موجب ایجاد کف زیادی می گردد. در صورتی که شعله گاز بیش از میزان زیاد باشد، کف آلبالو زیادتر خواهد شد و این کف به بیرون از قابلمه سرریز می گردد. برای جلوگیری از این مشکل باید شعله گاز را روی حرارت میانه تنظیم کنیم و از قرار دادن درب قابله روی آن اجتناب کنید.

چرا رنگ مربای آلبالو تیره می گردد؟

یکی از مهم ترین دلایل تیره و کدر شدن مربای آلبالو جوشیدن بیش از حد آن است. زمانی که مربا بیشتر از نیم ساعت بجوشد و شعله گاز زیاد باشد، رنگ آن تیره می گردد. از طرف دیگر اضافه کردن شکر قهوه ای به مربا، استفاده از شکر بی کیفیت و یا آب کثیف و کدر نیز ممکن است رنگ مربا را کدر کند.

به خاطر داشته باشید که قرار دادن مربا برای مدت طولانی در معرض هوا نیز موجب اکسیداسیون مربا و تیره شدن رنگ آن می گردد. بعضی اوقات تیره شدن مربا مربوط به نوع آلبالویی است که برای تهیه مربا استفاده می گردد. معمولا مرباهایی که رنگ روشن و قرمزی دارند، برای تهیه مربا مناسب تر هستند و مربا خوشرنگ تر می گردد.

چطور از تیره شدن مربای آلبالو جلوگیری کنیم؟

برای جلوگیری از تیره شدن مربا آلبالو ضروری است نکات زیر را رعایت کنید:

  • از شکر سفید و باکیفیت برای تهیه مربا بهره ببرید.
  • در حین پخت مربای آلبالو به هیچ وجه درب قابلمه را نگذارید چون مربا بد رنگ و قهوه ای می گردد
  • به زمان پخت مربا توجه کنید و از پختن آن برای مدت بیشتر از 30 دقیقه اجتناب کنید.
  • بعد از پخت مربا آن را برای مدت طولانی در محیط آشپزخانه نگذارید.
  • از قرار دادن مربا زیر نور خورشید اجتناب کنید.
  • از ظرف تیره و تمیز شیشه ای برای نگهداری مربا بهره ببرید.
  • از آلبالوی با کیفیت برای تهیه مربا بهره ببرید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم طرز تهیه مربا آلبالو خانگی خوشمزه بدون کپک و شکرک

  • زمان پخت مورد احتیاج برای مربا آلبالو بین 30 تا 45 دقیقه است (بستگی به میزان مواد دارد، اگر میزان آلبالوها زیاد است 45 دقیقه زمان بگذارید). پخت بیش از حد مربا آن را له نموده و رنگ مربا را تیره می نماید.
  • آیا کپک مربا با جوشاندن از بین می رود؟ بله، اگر مربا کپک زد و وسعت کپک کم بود، کپک را جدا کنید و دور بریزید. سپس میزانی شکر روی مربا بریزید و دوباره آن را بجوشانید تا کپک مربا از بین برود. گاهی اوقات دلیل کپک زدن مربا کم بودن مقدار شکر آن است. اگر وسعت کپک مربا زیاد بود مربا را دور بریزید.
  • از مربای آلبالو برای درست کردن آلبالو پلو هم می توانید بهره ببرید.
  • طرز تهیه مربای آلبالو بدون شکر با استفاده از شیرین کننده های مصنوعی هم امکان پذیر است.
  • طرز تهیه مربای آلبالو با آلبالوی فریزری هم مرسوم است. باید ابتدا آلبالوها را از فریزر خارج کنید تا یخ آن ها باز گردد و سپس به همین ترتیب مراحل طرز تهیه مراحل مربای آلبالو را طی کنید.
  • طرز تهیه مربای آلبالو در طب سنتی به همین ترتیب است.
  • طرز تهیه مربای گیلاس و آلبالو به صورت ترکیبی هم مرسوم است.
  • در طرز تهیه مربای آلبالو برای آلبالو پلو می توانید بعد از آماده شدن مربای آلبالو، میزانی از مربا را در آبکش بریزید و شربت مربا را جدا کنید. سپس از آلبالوهای آبکش شده برای تهیه آلبالو پلو بهره ببرید.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن مربای آلبالوی خانگی

دلیل تلخ شدن مربای آلبالو چیست؟

اگر وانیل را از همان ابتدا به مربای آلبالو اضافه کنید طعم مربا رو به تلخی می زند. همواره آخر کار وانیل را اضافه کنید.

طبع مربای آلبالو سرد است یا گرم؟

طبع مربای آلبالو سرد و تر است.

زمان پخت مربای آلبالو چقدر است؟

پخت مربا آلبالو حدود 30 دقیقه طول می کشد. پخت بیشتر از 30 دقیقه موجب تیره شدن و له شدن مربا می گردد.

برای مربای آلبالو چقدر آب بریزیم؟

برای تهیه مربای آلبالو احتیاجی به اضافه کردن آب نیست. اما اگر شعله گاز زیاد بود و یا آلبالوها کم آب بودند، می توانید از یک لیوان آب جوش بهره ببرید.

دلیل سر رفتن مربای آلبالو چیست؟

جوشیدن آب آلبالو موجب می گردد تا کف زیادی در قابلمه ایجاد گردد. در صورتی که شعله گاز زیاد باشد و یا مربا را هر از چندگاهی هم نزنید، ممکن است مربا سرریز گردد و کف آن بیرون قابلمه بریزد.

محصولات مرتبط

پودر کیک براونی 500 گرم ویترای

98,900 تومان 99,900 تومان 1% تخفیف

جوش شیرین پت صادراتی 200 گرم گلها

34,900 تومان 39,900 تومان 13% تخفیف

وانیل خرس نشان اصل 3 گرمی گلها

42,900 تومان 45,800 تومان 6% تخفیف

سرکه سفید سه لیتری فامیلا

106,900 تومان 119,000 تومان 10% تخفیف

آبلیمو 500 گرمی پت کیمبال

56,900 تومان 63,500 تومان 10% تخفیف

قند شکسته 1800 گرم جلال اوغلو

114,900 تومان 125,000 تومان 8% تخفیف

شکر سفید 3 کیلویی خوبان

142,100 تومان 143,550 تومان 1% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 20 شهریور 1403 بروزرسانی: 20 شهریور 1403 گردآورنده: soiigle.ir شناسه مطلب: 2280

به "رازهای پخت مربای آلبالو براق و بدون شکرک و کپک در نیم ساعت!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رازهای پخت مربای آلبالو براق و بدون شکرک و کپک در نیم ساعت!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید