رسانایی بیشتر در دماهای بالاتر از حد آستانه
به گزارش مجله سویگل، دانشمندان شواهدی از ابر رسانایی در دما و سطح انرژی بالا یافتند که می تواند منجر به انقلابی در طراحی و عملکرد صنعت الکترونیک گردد. ماده ابررسانا ماده ای است که می تواند جریان الکتریسیته را بدون مقاومت انتقال دهد. در واقع این به این معنی است که برق می تواند بدون هیچگونه اتلاف انرژی از آن عبور کند. از این پدیده می توان در همه جا، از وسایل برقی کوچک مانند ساعت های هوشمند تا زیر ساخت های الکتریکی بزرگ مورد استفاده قرار گیرد.

دانشمندان و مهندسان به دنبال آن هستند که ابررسانایی بتواند در دمای اتاق صورت گیرد. در مطالعه جدید محققان مشاهده کردند که جفت کوپر(Cooper Pairs) در جایی که نباید باشد اتفاق می افتد. جفت کوپر زمانی است که الکترون ها به هم نزدیک و جمع شوند تا بتوانند راحت تر از مواد عبور نمایند(بدون ایجاد گرما).
به گفته فیزیکدان Doug Natelson، پدیده جفت شدن الکترون در بالای دمای بحرانی تعجب آور نیست و معمولا اتفاق می افتد. اما چیزی که عجیب است، وجود دو مقیاس انرژی متفاوت است. مقیاس انرژی بالاتر که باعث تشکیل جفت ها می گردد و مقیاس انرژی پایین تر که همه الکترون ها تصمیم می گیرند تا به صورت جمعی و منسجم عمل نمایند و رفتار ابررسانایی از خود نشان دهند.
به عبارت دیگر، جفت های کوپر می توانند در دماهای بالاتر شکل گیرند اما نمی توانند رفتار ابررسانایی از خود نشان دهند زیرا در دماهای پایین این رفتار ظاهر می گردد. این پدیده در یک ابررسانا به نام اکسید مس لانتانیوم استرانسیوم (LSCO) یافت شده است. LSCO یک ابررسانا با دمای بالا است که در دماهای بالاتر از حد معمولی کار می نماید.
به گفته Natelson به نظر می رسد هنوز راه بسیار زیادی تا تشکیل ابررسانا در دمای اتاق داریم اما در LSCO به نظر می رسد که تعدادی از الکترون ها در دماهای بالاتر از حد معمول مورد احتیاج برای ابررسانایی جفت می شوند. اما سوال اصلی این است که آیا می توان انسجام را در دماهای بالا نیز برقرار کرد؟
sciencealert
2121
منبع: خبرآنلاین