روسیه ترکیه دوم برای گردشگران ایرانی خواهد بود
به گزارش مجله سویگل، ایلنا/ براساس آخرین خبرهای بدست رسیده، روسیه ترکیه دوم برای گردشگران ایرانی خواهد بود.
بهترین تجربه سفر را با تور ترکیه قیمت در خاطراتتان ثبت کنید. از استانبول زیبا تا آنتالیا رویایی و بالون سواری در شهرهای ترکیه تا کلی تفریح دیگر در انتظار شماست، خاطراتی از مردم مهمانواز ترکیه که همیشه در ذهن شما خواهد ماند.
ابراهیم پورفرج (رئیس جامعه تور گردانان ایران) با اشاره به آنکه درحال حاضر اجازه ورود تورهای خارجی داده نشده، گفت: وزیر بهداشت فقط اجازه ورود گردشگران سلامت را داده است، چرا که در این حوزه از منافع حضور گردشگران برخوردار می شوند اما هنوز اجازه ورود سایر گردشگران داده نشده است. حتی اجازه ورود به گردشگرانی که از مرز وارد می شوند و طبیعتگرد هستند هم داده نمی گردد.
تمام این صحبت ها درحالی مطرح می گردد که چندی پیش وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جمهوری اسلامی ایران و آژانس فدرال گردشگری روسیه، موافقتنامه ای مبنی بر لغو ویزا سفرهای گروهی شهروندان جمهوری اسلامی ایران و شهروندان فدراسیون روسیه منعقد کردند که برای دوره زمانی 2021 تا 2023 اجرایی خواهد شد. پورفرج با اشاره به آنکه لغو ویزا به تنهایی نمی تواند عامل تقویت تورگردانی باشد، توضیح داد: لغو ویزا می تواند تعداد ورود گردشگران را تغییر دهد اما در شرایط فعالیت 5 هزار شرکت خدمات مسافرتی که سرمایه گذاری نموده اند و نیروی فعال دارند، تغییر آنچنانی ایجاد نمی کند. ضمن آنکه بخش خصوصی از مفاد موافقتنامه ای منعقد شده اطلاعی ندارد و این قرارداد در قالب مسئولان دولتی امضا شده است. بعلاوه شنیده شد این تفاهم نامه به صورت لغو ویزا برای تورهای گروهی است که می توانیم سفرنامه های از قبل تعریف شده برای آنها در نظر بگیریم.
مسئولان گردشگری کشور تاکید دارند، تعدادی از آژانس های گردشگری ایران و روسیه به اسم مجری تحقق و برگزاری این رویداد انتخاب و معرفی خواهند شد. این درحالی است که به عقیده رئیس جامعه تور گردانان ایران چنین امری خلاف قانون است و تمام آژانس های دارای مجوز باید این امکان را داشته باشند که در حوزه تورهای روسیه ورود نمایند. پورفرج گفت: بارها دراین خصوص با دولت صحبت نموده ایم که کارهای خلاف انجام ندهند. اینکه چند آژانس اجازه برگزاری تور روسیه داشته باشند، خلاف است. مسئولان به 5 هزار شرکت مجوز برگزاری تور داده اند، آیا مسئولان به اشتباه مجوز داده اند که اکنون می خواهند برگزارنمایندگان تور را محدود نمایند؟ آیا معتقد هستند مابقی دفاتر خدمات مسافرتی توانایی لازم را ندارند؟ در این صورت چرا مجوز دادند؟
به اعتقاد پورفرج، موضوع برداشتن ویزا در قالب تورهای گروهی بین ایران و روسیه نیست بلکه باید ببینیم روس ها چه شناختی نسبت به ایران دارند تا این مقصد را برای سفر انتخاب نمایند. هرچند روابط سیاسی بین دولت ایران و روسیه خوب است، اما ارتباط مردم در میان این دو کشور ضعیف است.
البته باید یادآور شد موضوع لغو ویزا تورهای گروهی بین ایران و روسیه از تاریخ 8 فروردین 1396 تا به امروز مطرح است و اکنون به مرحله اجرا نزدیک می گردد اما طی این سالها هیچ فعالیتی برای شناساندن جاذبه های ایران به روس ها انجام نشده. رئیس جامعه تور گردانان ایران معتقد است: بازارسازی برعهده دولت است، اما طی این سالها مسئولان گردشگری ایران هیچ فعالیت درخوری برای معرفی جاذبه های ایران به روس ها انجام نداده اند. این امر همانند سفر ایرانی ها به ترکیه خواهد شد. سالانه بیش از 2 میلیون نفر از ایران به ترکیه سفر می نمایند اما تعداد گردشگران ترک که به ایران می آیند، بسیار اندک است. درخصوص روسیه هم چنین خواهد شد. بازار ایران برای روسیه بسیار خوب است اما قطعا بالعکس آن صدق نمی کند.
اگر نگاهی به سیاست های روسیه درخصوص برگزاری تورهای گردشگری داشته باشیم، شاهد آن خواهیم بود که چندی پیش آژانس گردشگری فدرال روسیه به توراپراتورهای این کشور توصیه کرد گردشگرانی را که در یک سال گذشته پیروز نشده اند سفر بروند و سفر آنها به تعویق افتاده است، باید در اولویت به ترکیه اعزام شوند.
به علت بسته بودن مرزها و کندی واکسیناسیون در ایران، درحال حاضر ایران مقصد سفر گردشگران روس نخواهد بود. پورفرج معتقد است: نه تنها گردشگران روس بلکه بسیاری از گردشگران خارجی که خواهان سفر به ایران هستند درحال حاضر بعلت شرایط موجود سفر خود را به تعویق انداخته اند. ضمن آنکه بسیاری از گردشگران که اکنون در جاده ابریشم در تردد هستند از تمام کشورها ویزا دریافت می نمایند به جز ایران. گردشگران خارجی از اروپا هم خواهان سفر به ایران هستند اما ویزا به آنها داده نمی گردد. آنها دائم از ما می پرسند که چه زمانی ویزا صادر می گردد و ما پاسخی جز نمی دانم برایشان نداریم. حتی وزارت خارجه در این خصوص تصمیم گیر نیست و وزارت بهداشت تصمیم می گیرد.
او در ادامه تاکید نمود: وزارت بهداشت اطلاعی از گردشگری ندارد، بازار گردشگری را نمی شناسد. وزارت میراث و گردشگری هم در این خصوص کاری نمی کند و شاید توضیحات کافی به مسئولان درخصوص لزوم ورود گردشگران خارجی داده نمی گردد.
منبع: همگردی