طرز تهیه انواع غذا با گوشت بوقلمون
به گزارش مجله سویگل، غذاهای قابل طبخ با گوشت بوقلمون را می توان هم با گوشت چرخ نموده بوقلمون و هم با گوشت تکه ای تهیه کرد. از انواع غذا با گوشت بوقلمون می توان به بوقلمون سرخ شده با سس پرتقال، کوفته بوقلمون، باقلا پلو با بوقلمون و همبرگر اشاره نمود. در واقع تنوع غذاهایی که می توان با گوشت بوقلمون درست کرد به اندازه تنوع غذا با مرغ است.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - غذا با بوقلمون یکی از خوراک های محبوب در دنیاست که معمولا در مراسم خاصی، چون جشن کریسمس و شام شب عید سرو می گردد. همانگونه که در خلاصه مطلب نیز به آن اشاره شده، تنوع غذاهایی که می توان با گوشت بوقلمون درست کرد به اندازه تنوع غذا با مرغ است. تنها تفاوت گوشت بوقلمون و مرغ در مدت زمان پخت آنهاست، زیرا گوشت بوقلمون سفت تر و دیر پزتر از گوشت مرغ است. در ادامه با طرز تهیه انواع غذا با گوشت بوقلمون آشنا خواهید شد.
در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.
1. بوقلمون سرخ شده با سس پرتقال
2. کوفته بوقلمون
3. باقلا پلو با بوقلمون
4. همبرگر بوقلمون
1. بوقلمون سرخ شده با سس پرتقال
بوقلمون سرخ شده با سس پرتقال یکی از انواع غذا با گوشت بوقلمون است که معمولا به عنوان خورشت با پلو سرو می گردد. این غذا را می توان به عنوان یک وعده غذایی کامل نهار یا شام مورد استفاده قرار داد.
مواد لازم | |
گوشت سینه بوقلمون | 400 گرم |
قارچ ورقه شده | 3/4 پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
تخم گشنیز | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
آب پرتقال | 1 پیمانه |
دستور تهیه:
- سینه بوقلمون و قارچ را به صورت ورقه های نازک برش بزنید.
- پیاز را خلالی خرد نموده و با 3-2 قاشق غذاخوری روغن تفت دهید تا رنگ آن طلایی گردد.
- پیاز را از قابلمه خارج نموده، برش های بوقلمون را به روغن به جامانده در قابلمه اضافه کنید و 6-5 دقیقه روی حرارت متوسط تفت دهید تا اطراف آن ها کاملا سرخ گردد.
- قارچ های ورقه شده را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید آب آن ها کشیده گردد.
- پیاز داغ را به قابلمه برگردانید، سپس ادویه، تخم گشنیز، نمک، فلفل و زردچوبه را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.
- آب پرتقال را اضافه کنید و پس از اینکه به جوش آمدف حرارت را کم کنید.
- صبر کنید تا گوشت بوقلمون پخته گردد و آب خورشت غلیظ گردد.
نکته: این خورشت معمولا باید خیلی تنگ آب و غلیظ باشد.
2. کوفته بوقلمون
کوفته بوقلمون یکی دیگر از انواع غذا با گوشت بوقلمون است که بسیار مغذی بوده و با یک تکه نان غذایی کامل محسوب می گردد. این کوفته ها را می توان به عنوان نهار یا شام سرو کرد.
مواد لازم | |
گوشت بوقلمون چرخ نموده | 500 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
روغن کنجد | 2 قاشق غذاخوری |
پیازچه ریز خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
آرد ذرت | 1 قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی رنده شده | 4 عدد |
نمک، فلفل و ادویه | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- گوشت چرخ نموده بوقلمون، تخم مرغ، روغن کنجد، پیازچه خرد شده، آرد ذرت، نمک، فلفل و ادویه را در کاسه عظیمی ریخته و با دست مخلوط کنید تا کاملا یکنواخت شوند. روی ظرف را سلفون بکشید و 4-3 ساعت در یخچال قرار دهید.
- سینی فر را با ورق آلومینیوم بپوشانید، سپس مایه آماده شده را به صورت کوفته های ریزی گرد کنید و در سینی فر بچینید.
- سینی را به مدت 15 دقیقه در فری که از قبل روی حرارت 205 درجه سانتی گراد گرم نموده اید قرار دهید تا کوفته های بپزند.
- کوفته ها را در تابه ای بچینید، گوجه فرنگی رنده شده را روی آن بریزید و 30 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزید تا آب گوجه فرنگی بخار شده و سس غلیظ گردد.
3. باقلا پلو با بوقلمون
باقلا پلو با بوقلمون نیز یکی دیگر از انواع غذا با گوشت بوقلمون است که از نظر طعم و مزه دست کمی از باقلا پلو با ماهیچه یا گوشت گردن ندارد. این غذای خوشمزه برای نهار گزینه مناسبی است.
مواد لازم | |
گوشت تکه شده ران یا سینه بوقلمون | 400 گرم |
پیاز عظیم | 1 عدد |
برنج | 4 پیمانه |
باقلا | 1 پیمانه |
شوید خشک | 4 قاشق غذاخوری |
محلول غلیظ زعفران | 4 قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه، فلفل و ادویه بوقلمون | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- پیاز را نگینی خرد نموده و با 3-2 قاشق غذاخوری روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی گردد.
- ران یا سینه بوقلمون را به قطعات کوچک برش بزنید و به پیاز داغ اضافه کنید. بوقلمون را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و اطراف آن کاملا سرخ گردد، سپس نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه را اضافه نموده و هم بزنید.
- حدود یک لیوان آب اضافه نموده و حرارت را کم کنید تا گوشت بوقلمون پخته و نرم گردد.
- برنج و باقلا را آبکش کنید. چند قاشق روغن کف قابلمه ای داغ کنید و یک لایه از مخلوط برنج و باقلا کف قابلمه بریزید. روی آن یک لایه گوشت بوقلمون بریزید و کمی شوید خشک روی ان بپاشید. بقیه مواد را به همین ترتیب لایه لایه در قابلمه بریزید.
- دور برنج را جمع کنید تا به شکل مخروطی درآید، کمی محلول زعفران روی برنج بدهید و با ته کفگیر چند سوراخ در ان ایجاد کنید.
- درب قابلمه را ببندید و 10 دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا بخار بگیرد. سپس روی درب قابلمه دمی قرار دهید و حرارت را ملایم کنید.
- پس از 45-40 دقیقه باقلا پلو با بوقلمون آماده است. غذا را در دیس بکشید و با ترشی سیر یا ماست یونانی نوش جان کنید.
4. همبرگر بوقلمون
همبرگر بوقلمون نیز یکی از انواع غذا با گوشت بوقلمون است که همانند همبرگر مرغ درست می گردد و برای شام گزینه مناسبی است. از آنجا که فست فود در بین بچه ها پرطرفدار است این غذا را می توانید به عنوان لقمه میان وعده به بچه ها بدهید تا با خود به مدرسه ببرند.
مواد لازم | |
گوشت چرخ نموده بوقلمون | 400 گرم |
پیازچه ریز خرد شده | 3 عدد |
ادویه کاری | 1 قاشق غذاخوری |
زنجبیل تازه | 1 قاشق مرباخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- گوشت چرخ نموده بوقلمون، پیازچه، زنجبیل، نمک، فلفل و ادویه کاری را در ظرفی بریزید و با دست کاملا ورز دهید تا مخلوط شوند.
- روی ظرف را سلفون بکشید و در فریزر قرا دهید تا مواد کاملا خنک شوند.
- گریل را چرب نموده و روی حرارت بالا قرار دهید، مایه گوشت را به صورت برگر هایی با ضخامت یک سانتی متر درآورید و روی گریل قرار دهید.
- حرارت گریل را متوسط کنید و اجازه دهید تا یک طرف برگر ها سرخ گردد، سپس آن ها را برگردانید و صبر کنید تا طرف دیگر نیز سرخ گردد.
- برگر ها را همراه با کاهو، پیاز، خیار شور و گوجه فرنگی لای نان همبرگر قرار داده و با سس کچاپ یا سس مایونز سرو کنید.
نکاتی در خصوص گوشت بوقلمون
بوقلمون حاوی هر دو نوع گوشت سفید و قرمز است: گوشت سینه بوقلمون که گوشت سفید محسوب می گردد 65 درصد گوشت یک بوقلمون را تشکیل می دهد و 35 درصد بقیه شامل ران بوقلمون است که گوشت قرمز به حساب می آید.
گوشت بوقلمون حاوی پروتئین بالایی است و چربی اشباع و کلسترول آن حداقل است. به همین دلیل نسبت به گوشت قرمز گوشت سالم تری است و اهمیت بیشتری دارد.
با اینکه گوشت بوقلمون سرشار از املاح و ویتامین های ضروری برای بدن است به دلیل داشتن اگزالات، برای افراد مبتلا به سنگ کلیه اگزالاتی مضر است. همچنین حاوی اسید آمینه پورین است که برای افراد مبتلا به نقرس مضر بوده و در خصوص چنین افرادی باید با احتیاط مصرف گردد.
منبع: setare.com