چرا ماسک نمی زنید؟

به گزارش مجله سویگل، خبرنگاران/خوزستان این روزها کرونا در خوزستان می تازد؛ مدتی است که بنا بر اعلام وزارت بهداشت خوزستان در شرایط قرمز است. اوایل شیوع این ویروس، کسی کرونا را جدی نمی گرفت و خیلی ها می گفتند اصلا کرونایی در کار نیست اما حالا در هر فامیل و خانواده یکی کرونایی شده یا هر روز در هر محله خبر ابتلای یکی از اهالی می پیچد؛ با این وجود هنوز بعضی ماسک نمی زنند.

چرا ماسک نمی زنید؟

چهار ماه از آمدن کرونا به خوزستان می گذرد؛ شاید برای برخی کرونا عادی شده و دیگر برایشان فرقی نمی نماید کرونا بگیرند یا نه اما برخی ها هم هنوز ترس و استرس کرونا را دارند اما مجبورند به خیابان بیایند.

به گزارش خبرنگاران، با افزایش تعداد مبتلایان به کرونا و اعلام شرایط قرمز در خوزستان، چندین بار اعمال محدودیت و تعطیلی در خوزستان انجام شد تا شاید مردم مجبور به خانه نشینی شوند. در آن موقع به نظر می آمد تعطیلی ها راه گشا خواهد بود اما علیرغم اعلام تعطیلی، در آستانه عید فطر بسیاری از اصناف و مجتمع های تجاری باز بودند و فروش بدی هم نداشتند.

طبق گفته مسئولان بهداشتی خوزستان، همین مساله موجب افزایش موارد ابتلا در روزهای اخیر در نیمه خردادماه به بعد شده است و شاید تا دو سه هفته دیگر نیز این فرایند ادامه داشته باشد.

در این شرایط، بی دقتی کوچکی ممکن است باعث گردد کرونا دامن همه را بگیرد؛ حالا که کرونا ماندگار شده و قصد رفتن ندارد مجبوریم هم زیستی با کرونا را یاد بگیریم.

به گفته مسئولان بهداشتی استفاده از ماسک، شست وشوی مرتب یا ضدعفونی کردن دست ها در پیشگیری از ابتلا به ویروس تاثیرگذار هستند اما واقعیت این است که همچنان برخی از مردم ماسک نمی زنند. برخی از مردم نیز به جای ماسک، از دستکش استفاده می نمایند و با دستکش در دست، آزادانه رفتار می نمایند؛ انگار نه انگار که دستکش هم آلوده می گردد.

در روزی در اول هفته در هسته مرکزی شهر اهواز، هر چند حجم تردد مثل قبل از ایام کرونایی نیست اما خیلی ها تنها برای دور زدن، در بازار می چرخند. برخی نیز سن بالایی دارند و دارویی که در دست دارند نشان از مراجعه آنان به مراکز درمانی است اما خبری از ماسک و دستکش نیست.

بچه ها کار و زنان و مردان دستفروش کلافه هم در خیابان سلمان فارسی دیده می شوند و کمتر کسی از آن ها ماسک زده است. آن ها می گویند هوا گرم است و دیگر نمی توانیم ماسک بزنیم. از کسادی بازار گلایه دارند و می گویند مردم حتی دیگر ماسک و دستکش هم نمی خرند.

بازار عبدالحمید در خیابان نظامی هم شلوغ تر از دیگر خیابان های مرکز شهر است و دیگر اینجا فاصله گذاری اجتماعی معنایی ندارد. یکی سیگار دود می نماید و یکی با دست های آلوده فلافل و سمبوسه می خورد.

وقتی از خیابان سعدی (پاکستانی) رد می شوید حتی اگر بخواهید فاصله فیزیکی را رعایت کنید، دیگر امکانش نیست. دستفروشانی که با صدای بلند و بدون ماسک جلوی صورتتان می آیند و دیگر شاید کرونایی شده باشید!

در خیابان جعفری نیز که محل فروش میوه و تره بار در مرکز شهر است، هر چند بیشتر مغازه داران ماسک زده اند اما ماسک زدن برای دستفروشان معنایی ندارد و می گویند ما کرونا نمی گیریم.

در مجتمع تجاری کارون در خیابان سلمان فارسی که فضای سربسته ای دارد نیز تعداد زیادی از شهفرایندان و حتی برخی از صاحبان واحدهای صنفی این مجتمع ماسک نزده اند و در فاصله نزدیکی با همکاران شان ایستاده اند و بگو و بخند می نمایند.

در مرکز شهر اهواز از برخی از شهفرایندان در خصوص علت ماسک نزدن شان می پرسیم. برخی حاضر به جواب دادن نیستند و برخی نیز تنها می گویند دوست نداریم ماسک بزنیم. برخی نیز جواب هایی می دهند که قانع نماینده نیست.

دختر و پسر جوانی در شلوغی شهر راه می فرایند و ماسک نزده اند، آنها می گویند که ماسک شان را در خانه جا گذاشته اند. زن سالمندی نیز که همراه با دخترش به خیابان آمده، می گوید: ماسکم در کیفم است، وقتی ماسک می زنم خفه می شوم.

زن مسن دیگری که چادر خود را جلوی دهانش قرار داده است، می گوید: وقتی ماسک می زنم خفه می شوم. نمی ترسم که بیمار شوم و ان شاءالله کرونا نمی گیرم. حاضر هم نیستم ماسک بزنم.

یک زن جوان که همراه با کودکش بدون ماسک به خیابان آمده اند، می گوید: اگر قرار است بمیریم، می میریم. از گرانی داریم می میریم، از کرونا بترسیم؟ حتی نگران بچه هم نیستم.

یکی دیگر از شهفرایندان اهواز که خودروی خود را در خیابان سلمان فارسی پارک نموده و کودکش روی سقف خودرو نشسته است، در خصوص ماسک نزدنش می گوید: از خانه خسته شدیم و زدیم بیرون. ماسک در داشبورد داشتم و همسرم آن را برده است.

پیرمردی هم با عصبانیت در جواب سوال ما می گوید: دوست ندارم ماسک بزنم.

دو جوان دیگر در خصوص ماسک نزدن شان می گویند: ماسک زده بودیم اما همین حالا از مطب پزشک خارج شدیم و ماسک ها را دور انداختیم و حالا در حال رفتن به منزل هستیم.

جوان دیگری می گوید: از بس ماسک زدم دیگر بی خیال شدم. می دانم که آمار مبتلایان به کرونا بالا رفته و شرایط قرمز است و نگران سلامتی خودم هم هستم. مشکل تنفسی دارم و سه ماه است که ماسک می زنم و با ماسک در نفس کشیدن اذیت می شوم. می دانم این دلیل، توجیه خوبی برای ماسک نزدن نیست.

یک راننده تاکسی هم که در حال هل دادن خودرویش است، می گوید: سه تا ماسک دارم و از بس ماسک زده ام، خفه شده ام. مواد ضدعفونی و دستکش هم در خودرو دارم اما از بس ماسک زدم خسته شدم و الان که از ماشین پیاده شدم ماسک را در داشبورد گذاشتم.

دختر جوانی نیز دلیل ماسک نزدنش را تنگی نفس خود عنوان می نماید و ادامه می دهد: می دانم کسانی که بیماری زمینه ای دارند بیشتر در معرض خطر هستند اما وقتی ماسک می زنم خفه می شوم و هیچ وقت ماسک نمی زنم.

یک مغازه دار نیز می گوید: ماسک خریدم اما نمی زنم چون به من نمی آید! البته شوخی می کنم. به نظر من ماسک در پیشگیری از ابتلا تاثیری ندارد الکی می گویند که ماسک موثر است. اگر ماسک تاثیر داشت این همه آدم که ماسک هم می زدند، کرونا نمی گرفتند. اگر مشتری وارد مغازه گردد و سرفه کند هم باید خودش شعور داشته باشد و دستش را جلوی دهانش بگذارد. حتی اگر مشتری دستش را به جایی بزند الکل می زنم. البته وقتی مشتری ها وارد مغازه می شوند هم به دست شان الکل می زنم.

بساط قلیان هم در بلوار ساحلی شرقی اهواز پهن است و دختران و پسران زیادی قلیان دود می نمایند و کرونا با این دود در هوای اهواز می چرخد.

همه این موارد در حالی است که بنا به گفته دکتر عباس فایضی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اگر فرد بیمار از ماسک استفاده نکند، با سرفه یا عطسه و حتی با تنفس معمولی، ذرات آلوده به ویروس را تا حدود دو متر منتشر می نماید اما اگر از ماسک استفاده کند این انتشار ویروس به حداقل می رسد.

به گفته این متخصص آلرژی، تعیین نیست که انواع ماسک دقیقا چند درصد جلوی انتقال عفونت کرونا را می گیرند اما استفاده بیمار از ماسک تا حد زیادی، جلوی انتقال عفونت به سایرین را می گیرد. همچنین در صورت عدم استفاده بیمار، از پوشش پارچه ای یا ماسک صورت، تاثیر همه انواع ماسک، کاهش قابل ملاحظه ای پیدا می نماید اما هیچکدام، توانایی محافظت از افراد سالم را به صورت کامل ندارند.

به گزارش خبرنگاران، شاید امکان اجبار مردم به استفاده از ماسک در خیابان ها وجود ندارد و تنها راه، افزایش آگاهی مردم و ترویج استفاده از ماسک باشد اما شرایط عدم استفاده برخی اصناف از ماسک در حالی است که رعایت پروتکل های بهداشتی شرط بازگشایی اصناف بوده است.

با این وجود، با حضور چند دقیقه ای در مراکز تجاری اهواز می توان عدم رعایت دستورالعمل ها توسط برخی اصناف را مشاهده کرد. سوال اینجا است که چرا این اصناف همچنان فعالیت می نمایند؟

گزارش از: دلال آلبوشهبازی - خبرنگاران

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 18 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: soiigle.ir شناسه مطلب: 1013

به "چرا ماسک نمی زنید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا ماسک نمی زنید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید