کتابی که نشان می دهد همه ما بیش تر از آن چه تصور می کنیم برای فرقه ای شدن مستعدیم!

به گزارش مجله سویگل، خبرنگاران نویسنده: جسیکا واکمن/ مترجم: سیدامین موسوی زاده، آماندا مونتل، زبان شناس و نویسنده جوان اهل بالتیمور. کتاب نخست او، کلمه سلیطه: راهنمای فیمینستی برای بازگرداندن زبان انگلیسی از سوی منتقدان نشریات معتبر هم چون نیویورک تایمز، تایمز، و هارپر بسیار مورد اقبال واقع شد به طوری که او اکنون در صندلی تهیه کننده اجرایی و نویسنده در حال توسعه همین کتاب به صورت یک برنامه تلویزیونی است. فرقه: زبان تعصب کتاب دوم اوست که در ادامه به آن می پردازیم.

کتابی که نشان می دهد همه ما بیش تر از آن چه تصور می کنیم برای فرقه ای شدن مستعدیم!

ممکن است به نظر برسد که کراس فیت (یک رژیم و برنامه برای تناسب اندام است که به وسیله گرگ گلسمن بنیان گذاری شده و شامل تمرینات تناوبی با شدت بالاست) و گروه مذهبی دروازه بهشت (فرقه ای که معتقد بود بشقاب پرنده ها پس از دنباله دار هیل-باپ به زمین هدایت شده اند) هیچ شباهتی با یکدیگر ندارند. اما همان طور که آماندا مونتل، زبان شناس، در فرقه: زبان تعصب استدلال می نماید، این ها تنها دو گروه از گروه های بسیاری هستند که اعضای خود را با استفاده از زبان فرقه ای به هم پیوند می دهند.

مونتل می نویسد: گرچه زبان فرقه ای انواع مختلفی دارد، اما همه رهبران کاریزماتیک - از جیم جونز و جف بزوس گرفته تا مربیان تناسب اندام ساول سایکل - از ابزارهای اولیه یکسانی استفاده می نمایند. این ابزارها شامل استفاده از زبان ویژه درون گروهی، و تکیه بر بمباران عشقی با تملق زیاد و هم کلیشه های فکری است که از پرسیدن سوالات جلوگیری می نماید.

ممکن است فرقه ها یادگار وحشتناک گذشته به نظر برسند، اما امروزه بسیاری از گروه ها با موفقیت از زبان فرقه ای استفاده می نمایند. به زبان ساده، گروهی فرقه ای گروهی هستند که وعده بهبود زندگی شما را می دهند در صورتی که رژیم آن ها را دنبال کنید، محصولات آن ها را خریداری کنید یا از رهبر آن اطاعت کنید. چنین

این کتاب نشان می دهد که همه ما بیش تر از آن چه تصور می کنیم برای فرقه ای شدن و پیوستن به فرقه ها مستعد هستیم.

گروه هایی متداول هستند زیرا، همان طور که مونتل استدلال می نماید، زبان فرقه ای واقعاً گروه را به هم پیوند می دهد. به اسم مثال به واژگان تخصصی مورد استفاده افراد الکلی گمنام فکر کنید. شما می توانید در هر جلسه الکلی های گمنام در سراسر دنیا شرکت کنید و بلافاصله این زبان را درک کنید.

تجربه نویسنده به اسم زبان شناس به خوبی با تحقیقات او در زمینه روان شناسی زبان فرقه ای، از جمله مصاحبه با چندین بازمانده فرقه، آمیخته است. مونتل هم چنین به این مساله می پردازد که چرا کلماتی مانند شست وشوی مغزی چه گونگی تحت قبیله فرقه ای قرار گرفتن افراد را به درستی توصیف نمی نماید. مونتل می نویسد: زبان... تنها در صورتی واقعیت فرد را تغییر شکل می دهد که در مکانی ایدئولوژیک قرار گرفته باشد که از تغییر شکل در آن استقبال می گردد. عزیزان ما تئوری توطئه کیوانان (که باور دارند توطئه ای از سوی دولت پنهان علیه ترامپ در حال رخ دادن بود)، یا ساق پوش های شاهینی/ دم نوش های دارویی گیاهی/ محصولات آرایشی بهداشتی بازاریابی شبکه ای را می پذیرند نه به این علت که آن ها ساده لوح یا ضعیف هستند بلکه به این علت که آن ها آرمان گرا، سرسخت و دارای فکر باز نسبت به پیغام های این گروه ها هستند.

تعداد کمی از ما ممکن است مستقیماً با فرقه هایی مانند ساینتولوژی (که باور دارند انسان ها ارواحی فناناپذیر هستند که اتصال خود با اصل را گم نموده اند و به وسیله رون هابارد نویسنده داستان های علمی تخیلی ایجاد شد) یا نکسیام (یک شرکت بازاریابی شبکه ای) ارتباط برقرار کنیم، اما این بدان معنا نیست که ما از محدوده نفوذ فرقه ها فراتر هستیم. بسیاری از ما در گروه های تناسب اندام فرقه ای شرکت می کنیم، برای هدایت های بهبود خود به تاثیرگذاران اینستاگرام مراجعه می کنیم یا محصولات خود را برای بازاریابان شبکه ای می فروشیم. این کتاب نشان می دهد که همه ما بیش تر از آن چه تصور می کنیم برای فرقه ای شدن و پیوستن به فرقه ها مستعد هستیم.

شناسنامه کتاب:

Cultish: The Language of Fanaticism, Amanda Montell, Harper Wave, 2021

منبع: بوک پیج

جولای 2021

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران
انتشار: 19 شهریور 1400 بروزرسانی: 19 شهریور 1400 گردآورنده: soiigle.ir شناسه مطلب: 1747

به "کتابی که نشان می دهد همه ما بیش تر از آن چه تصور می کنیم برای فرقه ای شدن مستعدیم!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کتابی که نشان می دهد همه ما بیش تر از آن چه تصور می کنیم برای فرقه ای شدن مستعدیم!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید