این خوراکی ها سنگ کلیه می سازند
به گزارش مجله سویگل، سنگ های کلیه به توده های کوچک سفت در کلیه ها اطلاق می گردد که به علت وجود ترکیباتی مانند کلسیم و اگزالات در ادرار به وجود می آید.
شکر، یکی از خوراکی های پرمصرف است که به خصوص استفاده از آن در تهیه تنقلات خوشمزه باعث افزایش تمایل به مصرف آن شده است. البته پزشکان همیشه تاکید می نمایند که مصرف شکر باید به حداقل برسد، زیرا عوارض متعددی برای سلامت بدن دارد. گرچه چاقی و دیابت شناخته شده ترین پیامد های مصرف زیاد شکر است، اما این عادت ناسالم عوارض دیگری نیز دارد.
سنگ های کلیه به توده های کوچک سفت در کلیه ها اطلاق می گردد که به علت وجود ترکیباتی مانند کلسیم و اگزالات در ادرار به وجود می آید. ابتلا به سنگ کلیه زمینه ساز درد های شدید است. البته در این حالت فرد دچار ناراحتی های دیگری مانند حالت تهوع و اختلال در دفع ادرار نیز خواهد بود.
گروهی از محققان در مطالعه ای به تاثیرات شکر در بروز سنگ های کلیوی پرداختند. نتایج مطالعه آن ها نشان می دهد که بین مصرف شکر زیاد و احتمال ابتلا به سنگ کلیه ارتباط وجود دارد. در واقع، افرادی که میزان کالری زیادی به علت مصرف خوراکی های شیرین دریافت می نمایند، بیشتر مستعد ابتلا به سنگ های کلیوی هستند.
این ارتباط از چند جنبه قابل آنالیز است. نخست اینکه، افراط در مصرف شکر می تواند منجر به اضافه وزن گردد که یکی از عوامل خطر ابتلا به سنگ های کلیه به شمار می آید. به علاوه، شکر سطح اسیداوریک خون را بالا می برد که در تشکیل کریستال هایی در کلیه ها نقش دارد. مصرف زیاد شکر موجب ترشح کلسیم در ادرار نیز می گردد که در تشکیل سنگ های کلیه موثر است.
نوشابه ها، نوشیدنی های انرژی زا و آبمیوه های شیرین جزء مهم ترین منابع حاوی شکر هستند. این نوشیدنی ها هرگز جایگزین آب برای تامین احتیاج بدن نیستند و بهتر است از دمنوش های گیاهی و آبمیوه های طبیعی در حد تعادل استفاده کرد. در مصرف تنقلات آماده و دسر های شیرین نیز باید احتیاط به خرج داد و مواد غذایی مانند انواع لبنیات، میوه ها و سبزیجات به عنوان میان وعده جایگزین خوبی در رژیم غذایی هستند.
برای تهیه انواع خوراکی ها و نوشیدنی ها بهتر است به جای شکر از انواع شیرین نماینده های طبیعی مانند عسل و خرما استفاده گردد. این خوراکی ها عوارض شکر سفید را ندارند و از نظر ارزش تغذیه ای نیز مفید هستند. البته در مصرف آن ها نیز نباید افراط کرد، زیرا به هر حال رعایت تعادل در مصرف همه مواد غذایی اصل مهم تغذیه صحیح است.
می دانید که تهیه غذا در منزل برای اطمینان از سالم بودن مواد اولیه اهمیت دارد. بسیاری از خوراکی های آماده و فرآوری شده حاوی نمک، شکر و چربی زیاد هستند که در طولانی مدت و در صورت مصرف مداوم تاثیرات جدی بر سلامت بدن دارند. بنابراین، هنگام خرید محصولات غذایی حتما به برچسب آن ها دقت نموده و انواع با شکر کمتر را انتخاب کنید.
تمایل به شکر یکی از عادت های تغذیه ای است که از سنین کودکی در وجود فرد نهادینه می گردد. افزودن شکر از دوران کودکی نه تن ها موجب عادت دادن کودک به مصرف مداوم خوراکی های شیرین می گردد بلکه زمینه ساز مشکلاتی نظیر چاقی و پوسیدگی دندان نیز خواهد بود.
می دانید که تهیه غذا در منزل برای اطمینان از سالم بودن مواد اولیه اهمیت دارد. بسیاری از خوراکی های آماده و فرآوری شده حاوی نمک، شکر و چربی زیاد هستند که در طولانی مدت و در صورت مصرف مداوم تاثیرات جدی بر سلامت بدن دارند. بنابراین، هنگام خرید محصولات غذایی حتما به برچسب آن ها دقت نموده و انواع با شکر کمتر را انتخاب کنید.
تمایل به شکر یکی از عادت های تغذیه ای است که از سنین کودکی در وجود فرد نهادینه می گردد. افزودن شکر از دوران کودکی نه تن ها موجب عادت دادن کودک به مصرف مداوم خوراکی های شیرین می گردد بلکه زمینه ساز مشکلاتی نظیر چاقی و پوسیدگی دندان نیز خواهد بود.
منبع: گردشبان