طرز تهیه چای ترش هم با برگ تازه و هم برگ خشک

به گزارش مجله سویگل، چای ترش یکی از انواع دمنوش های سالم و خوشمزه قدیمی هستش که از نظر طب سنتی خواص درمانی زیادی داره و به ویژه برای پایین آوردن فشار خون، لاغری و تقویت سیستم ایمنی بدن مفیده. این دمنوش خوش آب و رنگ و دلچسب رو می تونید به روش های مختلف و در ترکیب با اجزا گوناگونی دم کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه چای ترش به چند روش متنوع رو به شما آموزش بدیم.

طرز تهیه چای ترش هم با برگ تازه و هم برگ خشک

طرز تهیه چای ترش تازه در یک نگاه

برای درست کردن چای ترش تازه، اول گلبرگ ها و کاسبرگ های تازه رو به خوبی بشورید و کمی خرد یا له کنید تا رنگ و طعمش آزاد بشه؛ برای هر نفر حدود نصف پیمانه لازمه. بعد 1 و نیم لیوان آب برای هر نفر بجوشونید و گلبرگ ها رو اضافه کنید. حدود 10 تا 15 دقیقه بذارید دم بکشه. می تونید روی حرارت ملایم هم کمی بجوشونید تا رنگش قرمزتر و غلیظ تر بشه. بعد این دمنوش رو صاف کنید و با 2 تا 3 قاشق غذاخوری عسل یا شکر برای هر نفر شیرین کنید. این چای رو می تونید داغ بخورید یا بعد از خنک شدن با یخ و برش های لیمو یه نوشیدنی خنک درست کنید.

برای مطالعه مواد لازم، مراحل و جزییات درست کردن چای ترش ادامه این مطلب رو مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه چای ترش تازه (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
کاسبرگ های تازه چای ترش (گل هیبیسکوس)حدود 1 پیمانه پر
آب3 لیوان فرانسوی دسته دار
عسل یا شکر2 تا 3 قاشق غذاخوری
یخ یا برش لیموترش (اختیاری)برای سرو سرد چای ترش

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 5 تا 8 دقیقه

مدت زمان لازم برای دم کردن دمنوش چای ترش تازه: حدود 10 تا 15 دقیقه

مراحل طرز تهیه چای ترش تازه

طرز تهیه چای ترش با گلبرگ های تازه، گیاه خشک یا دمنوش کیسه ای به صورت ساده یا با لیمو، چوب دارچین، گل محمدی، زنجبیل، چای سبز و … قابل انجامه. شما می تونید دمنوش چای ترش رو بعد از شیرین کردن، داغ بنوشید یا بعد از خنک شدن همراه با یخ و برش های لیمو به صورت یه شربت خنک و دلچسب میل کنید.

مرحله اول: گلبرگ های چای ترش تازه رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه چای ترش تازه، گلبرگ ها و کاسبرگ های تازه چای ترش رو زیر آب سرد به خوبی بشورید تا گرد و خاک و آلودگی ها کاملا تمیز بشه. بعد از شستن، می تونید کمی با دست خردشون کنید یا با پشت قاشق کمی فشار بدید تا سلول های گیاه باز بشن. این کار باعث می شه رنگ قرمز گلبرگ ها و طعم ترش شون آزاد بشه. توجه داشته باشید، برای هر نفر به حدود نصف پیمانه چای ترش تازه احتیاج دارید.

مرحله دوم: آب رو بجوشونید

در این مرحله از طرز تهیه چای ترش برای فشار خون دیگه وقتشه آب رو بجوشونید. برای هر نفر تقریبا 1 و نیم لیوان آب لازمه. بنابراین، آب رو در قابلمه یا قوری مناسبی بریزید که فضای کافی برای جوشیدن و جا گرفتن برگ ها داشته باشه. جوش اومدن آب معمولا 5 تا 7 دقیقه طول می کشه. بعد از جوشیدن آب، حرارت رو خاموش کنید.

مرحله سوم: چای ترش تازه رو دم کنید

در این مرحله از طرز تهیه چای ترش خانگی، گلبرگ ها و کاسبرگ های تازه رو به آب جوش اضافه کنید. حدود 15 دقیقه منتظر بمونید تا چای ترش تازه به خوبی دم بکشه و رنگ و طعمش رو آزاد کنه.

راستی در صورت تمایل، می تونید این ترکیب رو برای 10 دقیقه روی حرارت ملایم بذارید و بجوشونید تا رنگ قرمزش بیشتر آزاد بشه. فرقی نمی کنه ترکیب آب جوش و گلبرگ ها رو بجوشونید یا همین طوری کنار بذارید تا دم بکشه؛ در هر صورت، هر چه زمان دم بیشتر بشه، دمنوش شما ترش تر و رنگش غلیظ تر می شه. پس با توجه به ذائقه تون زمان رو کنترل کنید.

مرحله چهارم: چای ترش رو صاف و شیرین کنید

بعد از دم کشیدن، دمنوش رو از صافی رد کنید تا فقط عصاره قرمز باقی بمونه. حالا نوبت اضافه کردن شیرین کننده ست. برای هر نفر می تونید از 2 تا 3 قاشق غذاخوری عسل یا شکر بهره ببرید. عسل طعم ملایم تر و خاصیت بیشتری به نوشیدنی می ده، ولی شکر رنگ رو بهتر حفظ می کنه. این ترکیب رو به خوبی هم بزنید تا شیرینی یکدست بشه.

برای خرید عسل و شکر می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله آخر: دمنوش چای ترش رو سرو کنید

در این مرحله از طرز تهیه چای ترش خوشمزه، دیگه نوبت به سرو این دمنوش خوش آب و رنگ و دلچسب می رسه. شما به دلخواه می تونید دمنوش چای ترش رو به صورت داغ یا سرد سرو کنید. اگه چای ترش داغ رو ترجیح می دید، کافیه دمنوش رو مستقیما داخل لیوان بریزید و میل کنید. اما برای سرو سرد باید صبر کنید دمنوش کمی خنک بشه؛ بعد چند قالب یخ و چند برش لیموی تازه داخل لیوان بندازید. ترکیب رنگ قرمز با یخ و لیمو فوق العاده جذابه.

برای خرید انواع می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

روش تهیه چای ترش خشک

در طرز تهیه چای ترش خشک، باید حدود 2 تا 3 قاشق غذاخوری گل خشک توی قوری بریزید و حدود 3 تا 4 لیوان آب جوش بهش اضافه کنید. بذارید این ترکیب به مدت 15 تا 20 دقیقه بمونه و دم بکشه تا رنگش قرمز تیره بشه و طعم ترش خوبی پیدا کنه. باقی مراحل رو درست مثل دستور بالا دنبال کنید.

روش تهیه چای ترش کیسه ای

طرز تهیه چای ترش کیسه ای، به مراتب راحت تر از روش های بالاست؛ کافیه یک کیسه دمنوش رو داخل یک فنجان یا لیوان بندازید و حدود 200 تا 250 میلی لیتر آب جوش اضافه کنید. این فنجون یا لیوان رو برای 5 تا 10 دقیقه به حال خودش بذارید تا دمنوش چای ترش کیسه ای به خوبی دم بکشه.

حالا، دمنوش کیسه ای رو از لیوان یا فنجون خارج نموده و با عسل یا شکر شیرین کنید. همونطور که پیش تر هم گفتیم، به دلخواه می تونید این نوشیدنی خوشمزه رو به صورت سرد یا داغ میل کنید.

در صورت تمایل، برای خرید انواع کیسه ای مانند چای ترش می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید:

روش دم کردن چای ترش با دارچین

در طرز تهیه چای ترش با دارچین، باید 2 تا 3 قاشق غذاخوری کاسبرگ خشک چای ترش رو داخل قوری بریزید و 3 تا 4 لیوان آب جوش اضافه کنید. یک قطعه چوب دارچین هم داخل قوری بندازید. بذارید این ترکیب به مدت 10 تا 15 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشه یا به روش دم کردن بمونه تا رنگ قرمز و طعم ترش خوبی بده و دارچین هم عطرش رو آزاد کنه. بعد چای رو صاف کنید. باقی مراحل رو مطابق دستور اصلی دنبال کنید.

روش تهیه دمنوش چای ترش و گل محمدی

طرز تهیه دمنوش چای ترش و گل محمدی به این صورته که باید حدود 2 تا 3 قاشق غذاخوری چای ترش خشک رو داخل قوری بریزید و 1 تا 2 قاشق غذاخوری گل محمدی خشک بهش اضافه کنید. حالا به میزان 3 تا 4 لیوان آب جوش هم اضافه کنید و اجازه بدید به مدت 10 تا 15 دقیقه دم بکشه تا رنگ قرمز زیبایی پیدا کنه و عطر گل محمدی آزاد بشه. بعد دمنوش رو صاف کنید و در صورت تمایل، کمی عسل یا شکر اضافه کنید. باقی مراحل رو طبق دستور اصلی دنبال کنید.

روش دم کردن چای ترش با فرنچ پرس

در طرز تهیه چای ترش با فرنچ پرس، کافیه 2 تا 3 قاشق غذاخوری چای ترش خشک یا 2 پیمانه چای ترش تازه رو داخل فرنچ پرس بریزید. حالا به میزان 3 تا 4 لیوان آب جوش هم اضافه کنید و درب فرنچ پرس رو ببندید. اجازه بدید برای 10 تا 15 دقیقه دم بکشه تا رنگ قرمز زیبایی بده و طعم ترش خوبی آزاد بشه. بعد با فشار دادن پیستون، چای رو صاف نموده و در صورت تمایل، کمی عسل یا شکر اضافه کنید. این نوشیدنی رو هم می تونید داغ سرو کنید و هم بعد از خنک شدن با یخ و برش لیمو یه شربت خوش رنگ و خنک درست کنید.

روش تهیه چای ترش برای لاغری

طرز تهیه چای ترش برای لاغری درست مثل همون چیزیه که در رسپی بالا براتون گفتیم؛ با این تفاوت که باید میزان شکر و عسل رو کمتر کنید یا اصلا دمنوش چای ترش رو بدون شیرین کردن به صورت داغ یا سرد میل کنید. مصرف منظم یکی دو فنجان دمنوش چای ترش در روز همراه با رژیم غذایی سالم و ورزش، می تونه به افزایش متابولیسم و کاهش اشتها یاری کنه.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه چای ترش

  • حتما گلبرگ های چای ترش تازه یا خشک رو قبل از دم کردن به خوبی بشورید تا گرد و خاک و ناخالصی ها پاک بشن.
  • برای گرفتن رنگ و طعم بهتر، برگ ها یا گلبرگ ها رو کمی خرد یا له کنید.
  • آب باید جوش باشه ولی اگه روی حرارت مستقیم می ذارید، حرارت ملایم باشه تا طعم دمنوش تلخ نشه.
  • زمان دم کردن خیلی مهمه؛ معمولا 10 تا 15 دقیقه کافیه و هرچی بیشتر بمونه، رنگ دمنوش تیره تر و طعمش ترش تر می شه.
  • برای شیرین کردن دمنوش چای ترش می تونید عسل یا شکر اضافه کنید؛ ولی اگه برای لاغری استفاده می کنید، بهتره دمنوش کم شیرین یا بدون شیرینی افزوده باشه.
  • بعد از دم کشیدن حتما چای رو صاف کنید تا گلبرگ ها توی نوشیدنی نمونه.
  • چای ترش تازه نسبت به چای ترش خشک طعم ملایم تر و رنگ روشن تری داره؛ پس میزان و زمان دم رو با توجه به ذائقه تون تنظیم کنید.
  • می تونید چای ترش رو داغ نوش جان کنید یا بعد از خنک شدن با یخ و لیمو به شکل نوشیدنی خنک سرو کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن چای ترش

چای ترش برای چند نفر درست می شه؟

با حدود 2 پیمانه گلبرگ و کاسبرگ تازه یا 2 تا 3 قاشق غذاخوری چای ترش خشک می تونید برای 4 نفر درست کنید.

چای ترش تازه بهتره یا خشک؟

چای ترش با گلبرگ تازه، ملایم و خوشبوست؛ خشک غلیظ تر و ترش تره و راحت تر نگهداری می شه.

چای ترش چقدر باید دم بکشه؟

حدود 10 تا 15 دقیقه کافیه؛ در مدت زمان کمتر، طعمش ملایم تر می شه و اگه زمان بیشتری برای دم کردن در نظر بگیرید، طعم دمنوش شما ترش تر و رنگش تیره تر می شه.

می شه چای ترش رو با دمنوش کیسه ای درست کنیم؟

بله، یه کیسه دمنوش چای ترش رو توی یه فنجان (یا یه لیوان) آب جوش بندازید و به مدت 5 تا 10 دقیقه دم کنید.

می شه طعم چای ترش رو تا حدودی تغییر بدیم و متنوع تر کنیم؟

بله، می تونید با دارچین، گل محمدی یا لیمو ترکیب کنید.

چای ترش برای فشار خون یا لاغری مفیده؟

بله، نوشیدن 1 تا 2 فنجون در روز بدون شکر یا کم شیرین می تونه یاری کنه.

چای ترش تازه و خشک رو چقدر می تونیم نگه داریم؟

چای ترش تازه رو ظرف چند روز باید دم کنید؛ در این مدت هم حتما در یخچال نگهداری کنید. اما چای ترش خشک برای چند ماه در ظرف دربسته و جای خنک قابل استفاده می مونه.

مضرات چای ترش چیست؟

مصرف زیاد چای ترش ممکنه موجب افت فشار خون (شدید)، تحریک معده یا رفلاکس بشه.

چای ترش برای چه کسانی ضرر دارد؟

چای ترش برای افراد با فشار خون پایین، مسائل گوارشی مثل زخم معده یا رفلاکس و بعلاوه، کسانی که داروهای فشار خون یا رقیق کننده خون مصرف می کنن ممکنه مضر باشه. این افراد باید دمنوش چای ترش رو با احتیاط مصرف کنن.

ترکیب چای ترش و چای سبز و دارچین خوب می شه؟

بله، ترکیب چای ترش و چای سبز و دارچین خیلی خوب می شه؛ چای ترش طعم ترش و رنگ قرمز می ده؛ چای سبز مزه ملایمی داره و خواص آنتی اکسیدانی اضافه می کنه؛ دارچین هم عطر و گرمای دلپذیری به نوشیدنی می ده.

چه وقت چای ترش بخوریم؟

برترین زمان مصرف چای ترش بین وعده های غذایی یا عصرانه ست تا هم خواص آنتی اکسیدان ها حفظ بشه و هم روی معده و هضم غذا فشار نیاره.

منبع: افق کوروش
انتشار: 15 شهریور 1404 بروزرسانی: 15 شهریور 1404 گردآورنده: soiigle.ir شناسه مطلب: 2400

به "طرز تهیه چای ترش هم با برگ تازه و هم برگ خشک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه چای ترش هم با برگ تازه و هم برگ خشک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید