روش های درمان انواع سرما خوردگی در بچه ها
به گزارش مجله سویگل، به طور کلی بچه ها زیاد سرما می خورند و تقریباً همه والدین بعد از این مشکل در پی راه های درمان سرماخوردگی بچه ها یا نوزادان خود می فرایند. در مقاله زیر به انواع سرما خوردگی در بچه ها اشاره نموده ایم و روش های درمان آن ها را ذکر نموده ایم. با ما همراه باشید.
انواع سرماخوردگی بچه ها و روش های درمان آنها
فصل سرد سال در حال نزدیک شدن است. در این فصل معمولا تعداد سرما خوردگی ها افزایش پیدا می کند. این نوع سرما خوردگی معمولا در بچه ها بیشتر دیده می شود. زمانی که دمای هوا افت می کند باید منتظر شرایطی همچون سرفه، ابریزش بینی و عطسه باشید.این شرایط برای بیشتر بچه ها وحشتناک است اما با استفاده از مواردی همچون مایعات، استراحت و درمان های خانگی می توان آن را مدیریت کرد.
سرما خوردگی عمومی در بچه ها
در این نوع سرما خوردگی مواردی همچون سرفه، آبریزش بینی، تب خفیف دیده می شود.چه اتفاقی روی می دهد
همانطور که می دانید سرما خوردگی یک عفونت جزئی و خفیف در بینی و گلوست که معمولا یکی از 200 ویروس موجود باعث ایجاد آن می شود.در چنین شرایطی می توانید از قطرات سالین بهره ببرید. در حالیکه سیستم ایمنی بدن کودک شما در حال رشد و بالغ شدن است، ممکن است در هر سال 7 بار به سرماخوردگی مبتلا شود.
اولین سرماخوردگی کودک به نظر بسیار وحشتناک می رسد. ممکن است بینی کودک گرفته شود و تنفس بسیار سخت شود. استفاده از روغن اکالیپتوس در دستگاه مرطوب نماینده می تواند تنفس را بهتر کند.
با پزشک تماس بگیرید
سرما خوردگی شرایط خطرناک و جدی نیست اما زمانی که کودک شما کمتر از سه ماه سن دارد، سرما خوردگی می تواند به سرعت به شرایط بدتری همچون ذات الریه تبدیل شود. نشانه های موجود را آنالیز کنید و با یک پزشک تماس بگیرید.اگر کودک شما کمتر از 4 هفته سن دارد و نشانه هایی همچون تب در او دیده می شود بهتر است با یک پزشک مشورت کنید. در این سن، کودک سریع تر بیمار می شود زیرا سیستم ایمنی بدن او هنوز به مقدار کافی رشد نیافته است.
پزشک می تواند با یاری روش هایی مطمئن شود که کودک شما عفونت باکتریایی همچون مننژیت را دارد یا خیر. اگر کودک شما تب بالایی دارد و نشانه هایی همچون درد در گوش، قرمزی چشم یا ترشح در آن دیده می شود یا اگر نمی تواند به طور طبیعی غذا بخورد یا ادرار کند، بهتر است بدانید که چیزی بیشتر از یک سرما خوردگی ساده در او وجود دارد. در چنین شرایطی حتما با یک پزشک تماس بگیرید.
آنفلونزا در بچه ها
این نوع بیماری معمولا همچون یک سرما خوردگی بد به همراه تب بالاست(معمولا مواردی همچون اسهال و استفراغ نیز در آن دیده می شود) که به طور ناگهانی خود را نشان می دهد. بچه های که مبتلا به آنفلونزا هستند معمولا برای چیزهای جزئی داد و بیداد می نمایند زیرا شرایط جسمی خوبی ندارد.چه اتفاقی رخ می دهد
باید این عفونت تنفسی را جدی بگیرید. در میان بچه ها، آن هایی که کمتر از 6 ماه سن دارند معمولا در خطر بیشتری برای بستری شدن در بیمارستان خواهند بود. در این بچه ها خطر مرگ در اثر بیماری آنفلونزا بیشتر از سایر گروه های سنی است.این موضوع عمدتا به خاطر سیستم ایمنی ضعیف در این بچه ها است. در چنین بچه های سیستم ایمنی به طور کامل رشد نکرده است و نمی تواند با چنین شرایطی دست و پنجه نرم کند.
با اینحال اگر در زمان بارداری واکسینه شده باشید، آنتی بادی های شما خطر ابتلا به بیماری آنفلونزا در بچه ها را تا 41 درصد کاهش می دهد.
باید سایر افراد خانواده نیز در برابر این بیماری مصون شده باشند. تنها روش برای ابتلای کودک به آنفلونزا، سرایت آن به وسیله سایر اعضای خانواده است.
پس اگر کودک کم سن و سال دارید مراقب خودتان باشید تا به چنین شرایطی مبتلا نشوید.
با پزشک تماس بگیرید
اگر در فصل سرد سال قرار دارید که احتمال ابتلا به آنفلونزا در آن بیشتر است، بهتر است بعضی نشانه ها را جدی بگیرید.اگر کودک شما تب دارد به یک پزشک مراجعه کنید. یک آزمایش ساده می تواند وجود آنفلونزا را تشخیص دهد. پزشک ممکن است داروهایی همچون تامیفلو را تجویز نماید. این دارو معمولا برای درمان آنفلونزا و بهبود شرایط مورد استفاده قرار می گیرد.
تامیفلو برای بچه های که کمتر از 12 ماه سن دارند توصیه نمی شود. اما اگر بیماری کودک شدید باشد می توان با دستور پزشک از چنین مواردی استفاده کرد زیرا هر چقدر سن کودک کمتر باشد خطر پیچیده تر شدن شرایط نیز وجود دارد.
یکی از این شرایط پیچیده سینه پهلو (ذات الریه یا همان پنومونی) است که به هنگام مهاجرت ویروس آنفلونزا به داخل ریه به وسیله بینی و گلو رخ می دهد.
بعلاوه این بیماری زمانی توسعه پیدا می کند که عفونت باکتریایی به مقدار کافی گسترده شده باشد. پنومونی ویروسی را می توان با استراحت و بعضی اقدامات خاص درمان کرد. اگر پنومونی باکتریایی باشد باید با دستور پزشک از آنتی بیوتیک ها استفاده شود.
خروسک یا کروپ در بچه ها
خروسک یا کروپ به التهاب حلق، نای، برونش های اصلی اطلاق می شود.خروسک معمولا بعد از نیمه شب ایجاد می شود.این عفونت موجب بروز التهاب در داخل گلو می شود، سپس منجر به مسائل تنفسی و علائمی مانند سرفه به شکل پارس سگ، صدای خس خس و گرفتگی صدا خواهد شد.
علائم خروسک ممکن است خفیف، میانه یا شدید باشد و معمولاً در هنگام شب تشدید می شود. اگر علایم موجود را برای پزشک شرح دهید می تواند وجود چنین بیماری را تشخیص دهد.
چه اتفاقی روی می دهد
بچه ها زمانی به خروسک مبتلا می شوند که ویروس باعث تورم حنجره، تارهای صوتی و نای شود. در ابتدا نای باریک تر می شود و سپس تارهای صوتی متورم خواهد شد و به هم نزدیک تر می شوند.زمانی که حال کودک بد می شود و آغاز به گریه کردن می کند، جریان هوا به هنگام تنفس به وسیله حنجره عبور می کند. همین امر موجب ایجاد صدای بد در آن ها می شود.
با یک پزشک تماس بگیرید
زمانی که کودک شما در حال استراحت است و به هنگام تنفس صدای غیر عادی همچون سوت را می دهد و به سرعت نفس می کشد باید با یک پزشک تماس بگیرید. در چنین شرایطی استفاده از مرطوب نماینده ممکن است جوابگو باشد.اگر استفاده از این مورد نیز کارساز نبود حتما با یک پزشک مشورت کنید. کودک شما ممکن است به استروئید یا اپی نفرین برای کاهش التهاب احتیاج داشته باشد.
برونشیولیت در بچه ها
این بیماری با علایمی همچون سرفه، خس خس سینه، تنگی نفس و مدفوع رقیق(شل) همراه است.چه اتفاقی می افتد
این بیماری به التهاب نایژک ها گفته می شود. زمانی بیماری برونشیولیت در بچه ها رخ می دهد که یک ویروس(به خصوص ویروس سنسیشیال) تنفسی باعث التهاب این لوله های ریز در ریه می شود و باعث می شود با مخاط احاطه شود و جهت آن بسته شود.برای بیشتر بچه ها کم سن و سال این تنها یک عفونت خفیف است. اگر قبل از آغاز علایم، کودک شما سالم بوده است، بهتر است نگران نباشید.
با یک پزشک تماس بگیرید
اگر کودک شما تمایلی به خوردن غذا ندارد بهتر است با یک پزشک صحبت کنید. در چنین شرایطی کودک ممکن است نتواند نفس بکشد و غذا بخورد.تنفس سریع، کشیده شدن پره های بینی ، سرفه، تب نیز از نشانه های دیگر این بیماری است. اگر تنفس کودک شما در یک دقیقه بیشتر از 80 بار است بهتر است به یک پزشک مراجعه کنید.
پزشک سعی می نماید با تجویز داروهایی جهت هوایی را باز کند. بعلاوه ممکن است احتیاج به بستری شدن کودک در بیمارستان وجود داشته باشد تا اکسیژن مورد احتیاج تامین شود و از دست رفتن آب بدن جلوگیری شود.
5 درمان ساده سرما خوردگی بچه ها
1.از قطره سالین بهره ببرید
ممکن است کودک شما در چنین شرایطی نتواند به وسیله بینی یا دهان به خوبی نفس بکشد. زمانی که بینی گرفته شده باشد باید جهت آن پاکسازی شود تا تنفس کودک دوباره به حالت طبیعی باز شود.به همین منظور بهتر است یک چهارم قاشق چایخوری نمک را در یک پیمانه آب ولرم ترکیب کنید تا بتوانید یک محلول سالین(محلول آب نمک) ایجاد کنید.
بعلاوه شما می توانید این محلول را به صورت آماده از داروخانه ها تهیه نمایید. کودک را روی زمین بگذارید و اجازه دهید دراز بکشد. چند قطره از آن را در بینی او بریزید و چند دقیقه صبر کنید. حالا با استفاده از یک دستگاه مکش بینی او را تمیز کنید.
2.دوش آب گرم
دوش گرفتن در آب گرم می تواند به پاکسازی ریه و جهت بینی یاری کند.3.هوای خنک
هنوز تعیین نیست چرا این گزینه می تواند مفید و کارساز باشد اما بعضی از پزشکان بر این باورند که هوای خنک به بهبود شرایط یاری می کند.4.مرطوب نماینده با بخار سرد
هوای مرطوب به کودک یاری می نماید راحت تر نفس بکشد.5.استامینوفن
اگر بیماری کودک شما به همراه تب است می توانید از این گزینه برای پایین آوردن تب بهره ببرید. فقط به خاطر داشته باشید که تب نشان دهنده مبارزه بدن با بیماری های موجود است.به همین دلیل نباید آن را سرکوب کنید. کافیست کمی آن را پایین بیاورید. در چنین شرایطی بهتر است در ابتدا با یک پزشک متخصص تماس بگیرید و از هدایت های او بهره ببرید.
منبع: سایت مجله سلامت
منبع: راسخون