شایع ترین عوامل ایجاد سنگ کیسه صفرا
به گزارش مجله سویگل، سنگ های صفراوی رسوبات سخت شده مایع گوارشی به نام صفرا در کیسه صفرا هستند. بعلاوه مقدار آنها از کوچکی به مقدار یک دانه شن تا بزرگی به مقدار یک توپ گلف متغیر است.
دکتر ایروینگ خورخه، جراح عمومی مایو کلینیک در این باره می گوید: افرادی که درد و سایر علایم ناشی از سنگ های صفراوی را تجربه می نمایند معمولاً احتیاج به جراحی برداشتن کیسه صفرا دارند.
به گفته این متخصص، در این مواقع ممکن است درد شدید و ناگهانی در شکم یا کمردرد را تجربه کنید و حتی ممکن است حالت تهوع یا استفراغ داشته باشید.
دکتر خورخه می گوید: به طور معمول، علایم درد مرتبط با کیسه صفرا، درد همراه با وعده های غذایی است و معمولاً بعد از خوردن وعده های غذایی چرب رخ می دهد.
او می گوید دلایل متعددی وجود دارد که کیسه صفرا شما می تواند سنگ کیسه صفرا ایجاد کند. شایع ترین علت آن چیزی است که می خورید. رژیم غذایی سرشار از فیبر و کلسترول و چربی کم، خطر ابتلا را کاهش می دهد.
سنگ های صفراوی به علت عدم تعادل در ترکیب شیمیایی صفرا در داخل کیسه صفرا ایجاد می شوند. بنابراین، کلسترول صفرا بیش از حد بالا می رود و کلسترول اضافی به سنگ تبدیل می گردد. اگر فردی اضافه وزن و دیابت داشته باشد و زیاد چربی مصرف کند، در معرض خطر بیشتری واقع شده است. در صورت مشاهده علایمی مانند درد مکرر در ناحیه شکم، اسیدیته شدن بیش از حد، حالت تهوع، استفراغ و ... به پزشک مراجعه کنید زیرا تاخیر در تشخیص می تواند منجر به عوارض دیگری گردد.
دکتر خورخه می گوید: بومیان آمریکایی و جمعیت اسپانیایی تبار و همینطور زنان در خطر بیشتری برای ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند. بعلاوه با افزایش سن، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستیم.
این متخصص اظهار کرد: وقتی سنگ کیسه صفرا داشته باشید، آنها خود به خود از بین نمی روند و درمان توصیه شده، جراحی برای برداشتن کیسه صفرا است.
به گزارش نشریه تخصصی مدیکال اکسپرس، دکتر خورخه می گوید: این عضوی از بدن است که مردم می توانند بدون آن زندگی نمایند و هیچ عواقب طولانی مدتی ناشی از برداشتن آن نداشته باشند.
منبع: گردشبان