طرز تهیه شور گل کلم بدون سرکه به سبک بازار

به گزارش مجله سویگل، اگر در پی یک ترشی سالم و خوشمزه برای همراهی غذاهایتان هستید، شور گل کلم انتخاب بسیار مناسبی است. در این دستورالعمل، طرز تهیه شور گل کلم بدون سرکه را به شما آموزش می دهیم. این روش برای افرادی که به سرکه حساسیت دارند یا در پی طعم متفاوتی هستند، بسیار مناسب است.

طرز تهیه شور گل کلم بدون سرکه به سبک بازار

مواد لازم برای تهیه شور گل کلم بدون سرکه

  • گل کلم میانه 1 عدد
  • هویج 2-3 عدد
  • کرفس به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم
  • آب به میزان لازم
  • سیر 3 حبه
  • شوید خشک 2 قاشق غذاخوری
  • نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه شور گل کلم بدون سرکه

1. آماده کردن مواد شور

اولین مرحله از طرز تهیه شور گل کلم بدون سرکه درست مثل روش تهیه شور گل کلم با سرکه این است که گل کلم را به گلچه های کوچک و هویج را به صورت حلقه ای و کرفس را به میزان های یکسان برش بزنید. (می توانید سبزیجات دیگر را هم در این شور بهره ببرید) بعد در یک قابلمه آب را بجوشانید و سپس گل کلم و هویج را به مدت 5 دقیقه در آب جوش قرار دهید. این کار باعث می گردد سبزیجات نرم شوند و بهتر طعم دار شوند.

2. تهیه آب نمک

اکنون در این مرحله در یک قابلمه جداگانه، آب و نمک را به میزان کافی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا نمک کاملا حل گردد. سپس آب را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا کاملا سرد گردد.

نکته: برای تهیه محلول نمک، به ازای هر 250 میلی لیتر آب، یک قاشق غذاخوری نمک و نوک قاشق چای خوری شکر اضافه کنید. (اضافه کردن شکر اختیاری است)

3. انداختن شور گل کلم

در آخرین مرحله از طرز تهیه شور گل کلم بدون سرکه، وقتی که آب نمک خنک شد زمان آن رسیده است که مواد شور را داخل ظرف بریزید. پس در یک ظرف شیشه ای تمیز، یک لایه گل کلم، سپس یک لایه هویج، سیر خرد شده، شوید خشک و نعناع خشک بچینید. این مراحل را تکرار کنید تا تمام مواد تمام شوند. در نهایت، آب شور سرد شده را روی مواد بریزید تا کاملا پوشیده شوند بعد در ظرف را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید. پس از گذشت حداقل 5 روز، شور گل کلم آماده مصرف است.

نکته: پس از گذشت 3 تا 5 روز از نگهداری شور در دمای محیط، آن را به یخچال منتقل کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه شور گل کلم

همانطور که دیدید و خواندید طرز تهیه شور گل کلم بدون سرکه کار ساده ای است اما برای این که شورتان خوب از آب در بیاید، باید نکات و فوت وفن های آن را هم بدانید.

تنوع مواد برای شور گل کلم

برای تهیه شور گل کلم لازم نیست فقط به گل کلم محدود باشید. شما می توانید با اضافه کردن سبزیجات دیگری مثل هویج، کرفس، خیار، فلفل دلمه ای رنگی و حتی کمی چغندر و یا حتی پیاز و سیر طعمی نو به شور خود ببخشید ضمن این که استفاده از سبزیجات متنوع باعث می گردد شور شما از لحاظ رنگی هم مجذوب نماینده تر باشد. اگر دوست دارید، می توانید طرز تهیه شور مخلوط را که ترکیب جالبی از سبزیجات فرق دارد را در کتاب کاله مطالعه کنید.

میزان نمک مورد احتیاج برای تهیه شور بدون سرکه

میزان نمک مورد احتیاج برای طرز تهیه شور بدون سرکه، به عوامل مختلفی مانند نوع سبزیجات، میزان ظرف و سلیقه شما بستگی دارد. اما به طور کلی، بهتر است از نمک به میزان کافی بهره ببرید تا از رشد باکتری ها جلوگیری گردد و شور مزه دلپذیری داشته باشد.

نمک معمولی یا سنگ نمک، کدام برای تهیه شور بهتر است؟

هر دو نوع نمک برای تهیه شور مناسب هستند. درست است که سنگ نمک به علت داشتن مواد معدنی بیشتر، طعم طبیعی تری به شور می دهد اما نمک معمولی هم برای تهیه انواع شور مناسب است. مهمترین نکته این است که از نمک به میزان کافی بهره ببرید تا از رشد باکتری ها جلوگیری گردد.

نکاتی برای تردی شور گل کلم

برای اینکه شور گل کلم بدون سرکه شما ترد و خوشمزه گردد، باید به نکات زیر دقت کنید:

  • سبزیجات تازه: از سبزیجات تازه و سفت بهره ببرید. سبزیجات نرم و پژمرده باعث شل شدن شور می شوند.
  • آب جوش: قبل از اضافه کردن سبزیجات به آب نمک، آن ها را به مدت چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا کمی نرم شوند. این کار باعث می گردد سبزیجات طعم نمک را بهتر به خود بگیرند.
  • وزن سبزیجات: به میزان سبزیجات داخل ظرف توجه کنید. ظرف را بیش از حد پر نکنید تا سبزیجات له نشوند.

نکاتی برای جلوگیری از کپک زدن یا نرم شدن مواد شور گل کلم

برای این که شور بدون سرکه شما کپک نزند باید ابتدا حتما ظرف مناسبی را برای شور نگهداری کنید. بهتر است از ظروف شیشه ای تمیز و عاری از هرگونه بو بهره ببرید. این ظروف به علت نفوذناپذیری، از رشد باکتری ها جلوگیری نموده و طعم شور را حفظ می نمایند.

بعلاوه، محل نگهداری شور هم باید خنک و تاریک باشد. یخچال برترین مکان برای نگهداری شور است.

در ضمن به طور مرتب، شور را آنالیز کنید و در صورت مشاهده هرگونه تغییر رنگ، بوی نامطبوع یا کپک زدگی، آن را دور بریزید.

علاوه بر این، استفاده از ادویه هایی مانند سیر، فلفل سیاه و زردچوبه که خاصیت ضدباکتریایی دارند، به ماندگاری بیشتر شور یاری می نماید. البته اضافه کردن چند عدد گلپر به شور و ترشی، به جلوگیری از کپک زدن آن ها یاری شایانی می نماید.

سبزیجات و ادویه های مناسب تهیه شور

برای غنی تر کردن طعم شور گل کلم بدون سرکه می توانید از انواع سبزیجات معطر بهره ببرید. شوید، نعناع، جعفری و گشنیز، طعم تازگی و عطر دلپذیری به شور می بخشند. بعلاوه، ادویه هایی مانند تخم گشنیز، سیاه دانه و رازیانه، طعم های پیچیده تر و خاصی را به شور اضافه می نمایند.

علاوه بر این، سیر نه تنها طعم شور را تقویت می نماید، بلکه به علت خواص ضدباکتریایی، از رشد میکروب ها جلوگیری نموده و ماندگاری شور را افزایش می دهد.

زردچوبه هم به عنوان دیگر ادویه مناسب برای تهیه شور علاوه بر رنگ زرد زیبایی که به شور می بخشد، خواص ضدالتهابی دارد و به سلامتی بدن یاری می نماید. با استفاده از این سبزیجات و ادویه ها، می توانید شور گل کلمی با طعم و رنگ متنوع و مجذوب نماینده تهیه کنید.

استفاده از گل کلم به اشکال مختلف

گاهی فکر می کنیم گل کلم فقط برای تهیه شوری یا ترشی است. این در حالی است که گل کلم را می توانید در انواع غذا بهره ببرید. بعضی از روش های استفاده متنوع از گل کلم را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید:

  • طرز تهیه سوپ گل کلم با پنیر: پیش غذا برای شام
  • طرز تهیه ترشی گل کلم فوری
  • طرز تهیه گل کلم کبابی خوشمزه و سالم
منبع: کتاب کاله
انتشار: 2 آبان 1403 بروزرسانی: 2 آبان 1403 گردآورنده: soiigle.ir شناسه مطلب: 2300

به "طرز تهیه شور گل کلم بدون سرکه به سبک بازار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شور گل کلم بدون سرکه به سبک بازار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید