غذاهای خیابانی بمبئی، ویترین فرهنگ غذایی این شهر
به گزارش مجله سویگل، بخش عظیمی از فرهنگ های گوناگون بمبئی را آشپزی و غذاهای خوشمزه این شهر به خود اختصاص داده است. این شهر غذاهای محلی و خیابانی بسیاری دارد که در سطح شهر در معرض نمایش گذاشته شده است و هرکسی که به بمبئی می رود، از یک فرد میلیاردر گرفته تا یک گدا، می تواند از طعم های لذیذ آن ها لذت ببرد. اگر دوست دارید در خصوص فرهنگ غذایی غالب بر شهر بمبئی بیشتر بدانید، با خبرنگاران همراه شوید.
در سطح شهر بمبئی با رستوران های متعدد و غذافروش های دوره گرد زیادی را می بینید که هر کدام نوعی از غذای محلی بمبئی را به اهالی و گردشگران عرضه می نمایند. در ادامه می خواهیم شما را با غذاهای خوشمزه محلی این شهر بیشتر آشنا کنیم:
وادا پاو
در هند به وادا پاو همبرگر مرد فقیر هم می گویند! این غذا چیزی است که در بمبئی، در هر خیابانی می توانید پیدا کنید. پاو به زبان هندی به معنای نان است و در این غذا نان را از سیب زمینی پوره شده پر می نمایند که به آن وادا می گویند. این غذای خوشمزه با چاشنی های تند و شیرین، فلفل سرخ شده و پودر سیر سرو می شود. در سراسر بمبئی 50 هزار مغازه وادا پاوفروشی وجود دارد!
پاو بهاجی
اصل این غذا به ماهاراشترا بازمی شود و امروزه می توانید در سراسر هند و به خصوص بمبئی (البته با کمی تغییرا) طعم این غذا را بچشید. اصل این غذا گیاهی است. پاو بهاجی نانی است که با کره در تابه تفت می خورد و بهاجی در زبان مرای به معنی سبزیجات است. در این غذا سبزی ها را خرد نموده و با انواع ادویه جات می پزند و با ترشی هم سرو می نمایند. این غذا در یک سینی به همراه برش هایی از پیاز، لیمو، گوجه فرنگی و کره به مشتریان عرضه می شود.
پانی پوری
این غذا در هند با نام های مختلفی شناخته می شود. پانی پوری در همه جای هند یکی از پرطرفدارترین غذاهای خیابانی است. این غذای خوشمزه از پوری های گرد توخالی تشکیل می شود که آن را با ترکیبی از نخود، سیب زمینی، ادویه جات، تمبر هندی و ادویه های تند و فلفل پر می نمایند. زمانی که این غذا را میل می کنید، عطر و طعم تمامی این مواد و ادویه ها در هم آمیخته و مزه بسیار خوشمزه ای می دهد.
فرانکی
بمبئی زادگاه فرانکی است که از نان پر شده از گوشت گوسفندی، تخم مرغ، سیب زمینی پوره شده، مرغ یا هر چیز دیگری که تصور کنید تشکیل شده است. معمولا این غذا به همراه پیاز خام و سس های تند مصرف می شود. در تمامی خیابان های بمبئی می توانید از این غذای خوشمزه نوش جان کنید.
بلپوری
این غذا از برنج بوداده به همراه پیاز خردشده، فلفل سبز سرخ شده و سبزیجات تهیه می شود که آن ها را در سس تمبر هندی و تند می ریزند. این غذا یکی از معروف ترین غذاهایی است که به عنوان میان وعده در هند استفاده می شود. اما برترین بلپوری ها را می توانید در سواحل بمبئی پیدا کنید.
کباب
اصلیت این غذا به کشورهای خاورمیانه بازمی شود اما بهتر است در بمبئی هم کباب بخورید تا طعم خاص آن همواره زیر دندانتان باشد. کباب های بمبئی معمولا از تکه های گوشت ماهی یا گوشت قرمز تهیه می شود که آن ها را به سیخ گرفته و در کباب پز طبخ می نمایند. یکی از مشهورترین کباب پزهای بمبئی Bademiya نام دارد که عصرها مردم برای خودن کباب هایش صف می کشند.
ساندویچ
همه با ساختار این میان وعده خوشمزه آشنا هستند. این غذا متعلق به هند نیست اما به شدت فرهنگ غذایی این مردم را تحت تاثیر خود قرار داده است. در بمبئی هر غذایی که از دو تکه نان تشکیل شده باشد و میان آن هم هر چیزی که دلشان خواست، گذاشته باشند را ساندویچ می نامند. اما ساندویچ های کنار جاده داستان دیگری دارند. در کنار جاده های بمبئی انواع زیادی از ساندویچ سرو می شود که به آن کره، سس مایونز، پنیر، نان تست، تخم مرغ، سبزیجات و ... می زنند. بابا ساندویچ در نزدیکی دانشگاه Mithibai یکی از مشهورترین ساندویچ فروشی های بمبئی است.
دوسا
دوسا غذایی است که به طور عمده در جنوب هند طبخ می شود و شبیه پینکیک است و از خمیر برنج تهیه می شود. این غذا در همه جای هند، به خصوص بمبئی در انواع مختلف تهیه می شود، مانند دوسای چینی، دوسا ماسالا و ... . این غذا با ترشی جات و طعم دهنده مختلفی سرو می شود.
فالوده
فالوده های بمبئی هم مانند فالوده های ایران خوراکی های شیرینی هستند که هواداران خاص خود را دارند. این فالوده ها از شیر طعم دار، رشته های نازک نشاسته ای و ژلاتین تهیه می شوند. فالوده های سنتی بمبئی از شیر طعم دار شده با گل رز و شربت گل رز درست می شد اما امروزه این ترکیبات کمی تغییر نموده است. امروزه در فالوده های بمبئی حتی می توانید بستنی هم پیدا کنید. مشهورترین فالوده فروشی بمبئی Badshah Falooda است که خوشمزه ترین و متنوع ترین فالوده های این شهر را عرضه می نماید.
منبع: کجارو / theculturetrip.com