آیا مصرف مکمل ها مانع از افسردگی می گردد؟

به گزارش مجله سویگل، مطالعات جدید به آنالیز این موضوع پرداخته که آیا مصرف مکمل های غذایی و تغییر عادات غذایی منجر به پیشگیری از افسردگی می گردد یا خیر؟

آیا مصرف مکمل ها مانع از افسردگی می گردد؟

به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، در حال حاضر دنیا با دو اپیدمی مهم از جمله چاقی و افسردگی روبروست که یکی به سلامتی جسمی و دیگری به سلامت ذهنی مرتبط است اما هر دو می توانند به گونه ای برهم اثرگذار باشند.

مطالعات قبلی حاکیست افرادی که اضافه وزن یا چاقی دارند، بیشتر با احتمال تجربه افسردگی روبرو اند و این یافته ها متخصصان را بر آن داشته تا تاثیر ایجاد تغییر در رژیم غذایی بر کاهش افسردگی را آنالیز نمایند.

مطالعات جدید گروه تحقیقاتی دانشگاه های اکستر انگلیس، وریج آمستردام، جزایر بالئاری در الما ده مایورکای اسپانیا و لایپزیگ آلمان به آنالیز تاثیر استراتژی های مختلف رژیم غذایی بر پیامدهای سلامت روان در افراد دارای اضافه وزن یا افراد چاق پرداخته است.

یافته های این مطالعات این امیدواری را ایجاد نموده که بعضی مداخلات رژیم غذایی می توانند در جلوگیری از افسردگی مفید باشند، هر چند تنها ایجاد تغییرات غذایی در این مورد کافی نیست.

متخصصان در این مطالعه روی 1025 نفر شرکت نماینده که تمامی آن ها دارای شاخص توده بدنی (BMI) بالاتر از 25 بوده که به معنای اضافه وزن یا چاقی است، آزمایشی انجام دادند.

شرکت نمایندگان در این مطالعه در چهار کشور مختلف ایالات متحده، آلمان، هلند و اسپانیا زندگی می کردند و ارزیابی های تخصصی همه آن ها را در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار داده بود اگرچه هیچ یک از آن ها در ابتدای مطالعه افسردگی نداشتند.

متخصصان به طور تصادفی به حدود نیمی از داوطلبان به صورت روزانه مکمل های غذایی از جمله اسید فولیک، ویتامین D، روغن ماهی امگا 3، روی و سلنیوم دادند و به نیمی دیگر دارونما دادند.

نیمی از شرکت نمایندگان در گروه درمانی نیز مداخلات روانشناختی و رفتاری را با هدف یاری به بهبود عادات غذایی خود انجام دادند.

متخصصان پس از یک دوره پیگیری یک ساله دریافتند که مصرف مکمل ها هیچ گونه محافظتی در برابر افسردگی در مقایسه با دارونما ندارد.

رفتار درمانی برای تشویق به عادت های غذایی بهتر نیز نتایج مثبتی در پی داشت اما این نتایج بسیار قابل توجه نبود و مانند مصرف مکمل ها نتوانست نقش مهمی در جلوگیری از افسردگی ایفا نماید.

بنا بر گزارش سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی، متخصصان در انتها اعلام کردند که مطالعات آن ها به طور کلی سه نتیجه گیری در پی داشته است. اولین نتیجه گیری این مطالعه آن است که یک الگوی غذایی سالم، مانند رژیم غذایی مدیترانه ای سرشار از میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، ماهی، آجیل ها، روغن زیتون بوده و گوشت قرمز و لبنیات پر چرب کمی در آن مصرف می گردد و ممکن است خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دهد. دومین نتیجه گیری نیز حاکی از آن است که در افراد چاق، کاهش وزن می تواند منجر به کاهش علائم افسردگی گردد و سومین نتیجه گیری نشان می دهد شواهد موجود، استفاده از مکمل های غذایی را به منظور جلوگیری از افسردگی تایید نمی کند.

منبع:ایسنا

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 8 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: soiigle.ir شناسه مطلب: 294

به "آیا مصرف مکمل ها مانع از افسردگی می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا مصرف مکمل ها مانع از افسردگی می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید