تداوم تعطیلی مرزهای مشترک با عراق نگران کننده شده است

به گزارش مجله سویگل، استاندار خوزستان گفت: 13 رسته شغلی که به دلیل شیوع ویروس کرونا در استان خوزستان دچار آسیب شدید شده اند 18 هزار و 900 میلیارد ریال تسهیلات دریافت می کنند.

تداوم تعطیلی مرزهای مشترک با عراق نگران کننده شده است

غلامرضا شریعتی در شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان خوزستان اضافه کرد: متقاضیان واجد شرایط، می توانند بعد از ارائه مستندات قانونی برای دریافت این تسهیلات به بانک های عامل مراجعه کنند.

کننده عالی دولت در استان ابراز امیدواری کرد: این میزان تسهیلات بتواند تا حدود زیادی به رونق کسب وکارها و کاهش اثرات مالی ناشی از شیوع ویروس کرونا در استان کمک کند.

بازگشایی مرزها را با جدیت دنبال می کنیم

استاندار خوزستان با اشاره به دستور رئیس جمهوری مبنی بر تعامل و پیگیری مسئولان محلی برای بازگشایی مرزها، گفت: باوجوداینکه مسئولان عراقی برای بازگشایی مرزها قول داده اند اما هنوز این امر عملی نشده و تا زمانی که بازگشایی مرزها به سرانجام برسد، موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

شریعتی با تأکید بر اینکه خوزستان در بحث فضای کسب وکار نسبت به استان های دیگر در شرایط متوسطی قرار گرفته است، اضافه کرد: بر همین اساس از دستگاه های متولی کسب وکار در استان خواسته می شود با تلاش بیشتری نسبت به بهبود فضای کسب وکار در استان گام بردارند.

او یکی از مهم ترین مؤلفه های بهبود این شاخص مالی در استان را راه اندازی پنجره واحد بیان نمود و گفت: مقدمات این امر فراهم شده است و این در حالی است که باید بر استقرار و فعالیت هرچه سریع تر این پنجره واحد در استان تأکید کرد.

استاندار خوزستان اضافه کرد: با الکترونیکی شدن فرآیندهای مربوط به مجوز فعالیت های مالی، زمان کمتری برای شروع سرمایه گذاری بخش خصوصی در استان طی خواهد شد.

اجرایی شدن 80 درصد مصوبات شورای گفت وگو

شریعتی همچنین به اجرایی شدن 80 درصد مصوبات شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان اشاره کرد و گفت: این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و باید همواره پیگیری های اجرا شده برای جهش تولید از این طریق و رونق فعالیت های مالی با جدیت دنبال و پیگیری شود.

او رجحان شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان نسبت به دیگر استان های کشور را یک گام مؤثر در جهت خدمت به بخش خصوصی بیان نمود و اضافه کرد: مدیران دستگاه های دولتی باید با توجه بیشتری در کارگروه ها و نشست های این شورا حضور پیدا کنند تا زمینه فعالیت هرچه بهتر بخش خصوصی در استان فراهم شود.

کننده عالی دولت در استان خوزستان همچنین از غیبت برخی مدیران دستگاه ها در نشست های شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی انتقاد کرد و خواستار پیگیری جدی مسائل فعالان مالی استان شد.

مشارکت دولت و بخش خصوص برای بهبود اقتصاد خوزستان ضروری است

رئیس مجمع کنندگان مردم خوزستان در مجلس نیز در این نشست گفت: اقتصاد استان به دلایل مختلفی به بیماری های متعددی دچار شده که باید با کمک دولت و بخش خصوصی نسبت به درمان آن اقدام کرد.

سید کریم حسینی اضافه کرد: در حوزه های بانکی، مالیات و بیمه مسائل زیادی وجود دارد که باید از طریق به کارگیری افراد کارشناس در این حوزه ها و با همراهی دولت و مجلس در برطرف کردن این مسائل گام برداشت.

او ادامه داد: در دستگاه های مختلف اجرایی و دانشگاه ها افراد و چهره های برجسته ای هستند که می توان از آنها به عنوان متخصصان حوزه اقتصاد و کسب وکار استفاده کرد تا مسائل موجود مورد بررسی قرار بگیرند.

کننده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه اضافه کرد: مدیران استانی باید به شکل فعالی در برطرف کردن موانع پیش روی فعالان مالی تلاش کنند تا ارتباط بین دولت و بخش خصوصی تداوم بیشتری پیدا کند.

حسینی بر کاربردی تر شدن تصمیم های ستاد تسهیل استان در راستای جهش تولید تأکید کرد و گفت: در این جهت دستگاه قضایی و همچنین کنندگان مردم در مجلس شورای اسلامی باقدرت و قوت بیشتری برای تحقق جهش تولید در استان همکاری و تعامل خواهند داشت.

رئیس مجمع کنندگان مردم خوزستان در مجلس از بخش خصوصی به عنوان ناجی اقتصاد کشور یاد کرد و گفت: قطعاً مجلس با آمادگی که دارد می تواند بخش مهمی از مسائل موجود در حوزه های بانکی، مالیاتی و بیمه را برطرف کند تا زمینه برای فعالیت بهتر بخش خصوصی در کشور فراهم شود.

ابراز نگرانی بخش خصوصی از تداوم تعطیلی مرزهای خوزستان

دبیر شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان با ابراز نگرانی از تداوم تعطیلی مرزهای استان با کشور عراق گفت: ادامه این شرایط فعالیت های مالی استان را به شدت تحت تأثیر قرار داده و با مسائل زیادی روبرو کرده است.

شهلا عموری اضافه کرد: باوجوداینکه مرزهای شمالی کشور در اردیبهشت ماه بازگشایی شدند اما در خوزستان همچنان شاهد تداوم تعطیلی مرزها هستیم.

او با بیان اینکه به دلیل تداوم این شرایط شرایط مناسبی در حوزه صادرات در استان نداریم، گفت: باوجود شروع به کار تولیدکنندگان بعد از ایام نوروز و قرنطینه، همچنان با شاخص های موردنظر در راستای رونق تولید فاصله بسیار زیادی داریم.

رئیس اتاق اهواز به مسائل مربوط به نقل وانتقال مالی ناشی از تحریم ها اشاره کرد و ادامه داد: همچنین محدودیت های ناشی از شیوع ویروس کرونا و بسته شدن مرزها ازجمله دلایل عدم افزایش مورد انتظار میزان صادرات است.

عموری با تأکید بر اینکه مسئولان محلی باید شیوه ای بکار بگیرند تا هرچه سریع تر رونق مرزهای را ببینیم، گفت: معیشت بیش از پنج هزار خانواده از طریق مبادلات مرزی اداره می شود و در حال حاضر بسکمک از این افراد که سرپرست خانوار هستند طی سه یا چهار ماه اخیر بیکار شده و این موضوع می تواند ناهنجاری های اجتماعی بسکمک را در آینده در پی داشته باشد.

پایش محیط کسب وکار خوزستان از طریق کمیسیون های تخصصی اتاق اهواز

دبیر شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان با اشاره به برآوردها در زمینه بهبود محیط کسب وکار استان گفت: ملاک بررسی های این شاخص بر اساس پرسشنامه هایی انجام می شود که پیش ازاین در اختیار واحدهای تولیدی قرار می گرفت.

عموری ادامه داد: برای اینکه بتوانیم با شرایط بهتری این بررسی ها را انجام دهیم اتاق بازرگانی تصمیم گرفت این پرسشنامه ها را از طریق کمیسیون های اتاق اهواز در اختیار فعالان تخصصی هر حوزه قرار دهد تا پایش محیط کسب وکار استان با نتایج شفاف تری صورت بگیرد.

بر اساس این گزارش از اواخر زمستان سال گذشته کرونا نیز به عنوان یکی از موانع بهبود محیط کسب وکار در کشور مطرح شد، در همین حال بررسی ها نشان می دهد بخش خدمات در پایش محیط کسب وکار در مقایسه با صنعت و کشاورزی، شرایط بسیار نامناسبی دارد.

منبع: اتاق بازرگانی ایران
انتشار: 28 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: soiigle.ir شناسه مطلب: 1033

به "تداوم تعطیلی مرزهای مشترک با عراق نگران کننده شده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تداوم تعطیلی مرزهای مشترک با عراق نگران کننده شده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید