مراحل رشد نوزاد چهار ماهه

به گزارش مجله سویگل، در این مطلب با ویژگیهای نوزاد چهار ماهه به صورت کامل آشنا می شوید.

مراحل رشد نوزاد چهار ماهه
چهار ماه از تولد نوزاد شما گذشته است. حالا کودک شما مستقیم به چشمانتان نگاه می نماید، لبخند می زند و غان و غون می نماید. با هر شیرین کاری او گویی قند در دلتان آب می گردد. نوزاد کوچک شما اکنون توانایی های ذهنی، حرکتی و اجتماعی زیادی کسب نموده است.

رشد نوزاد چهار ماهه از لحاظ ذهنیکنجکاوی کودک شما آشکار است. او به اسباب بازی های نو، مکان های نو، افراد نو و حس های نو علاقه مند است. او بعلاوه اشیا و مکان های آشنا را می شناسد و کار های تکراری و همیشگی را درک می نماید. او با تماشا سینه مادر یا بطری شیر هیجان زده می گردد. کم کم نوعی حس شوخ طبعی از خود نشان می دهد. دوست دارد در حالت تکیه نموده به اطراف خود نگاه کند.

فعالیت هایی در جهت رشد ذهنیشوخ طبعی او را با فراهم آوردن آنچه برای او سرگرم نماینده است، خنتماشا به همراه او و شوخی های مشترک تقویت کنید.

اسباب بازی ها، مسایل مختلفی را به کودک شما یاد می دهند؛ بنابراین اسباب بازی های متنوع با مقدار ها، شکل ها، جنس ها و راه های استفاده مختلف در اختیار او قرار دهید. سعی کنید برخی از آن ها صدادار باشند.

تمرینکنجکاوی او را ارضا کنید. صحبت کردن با کودک در خصوص آنچه می بینید و انجام می دهید، به آنچه می بیند و احساس می نماید عمق و غنا می بخشد. تا آنجا که می توانید در خصوص هر شی یا فعالیت با جزییات بیشتری صحبت کنید.

رشد نوزاد چهار ماهه از لحاظ جابجایی حرکتیاکنون کودک شما دوست دارد بنشیند و به اطراف نگاه کند، ولی به یاری نیاز دارد. هنگامی که او را می کشید تا بنشیند، سرش کمی افتادگی پیدا می نماید. او می تواند سرش را راست نگه دارد، هرچند هنوز هم اگر حرکت ناگهانی بکند سر او تاب می خورد. در حالت دمر می تواند مستقیما به شما نگاه کند.

فعالیت هایی در جهت رشد جابجایی حرکتیبرای تقویت عضلات تنه کودک، بازی هایی با او بکنید که باعث شوند به دو طرف خود بچرخد.

برای اینکه او را تشویق به تعادل مستقل و حداکثر حرکت کنید، چند اسباب بازی نرم به او بدهید که مجبور باشد دستش را برای رسیدن به آن ها دراز کند.

او را با تکیه گاه مناسب (در صورت لزوم با استفاده از بالش) روی جایگاه بنشانید.

تمرینتشویق به تعادل. سعی کنید با قرار گرفتن در یک طرف کودک خود، هنگامی که او را صدا می زنید، ابعاد تازه ای به بازی دالی موشه بدهید. طوری که او مجبور باشد برای یافتن شما تنه خود را بچرخاند.

رشد نوزاد چهار ماهه از لحاظ مهارت های دستیکودک شما به تدریج کنترل دست ها و پا های خود را به دست می آورد. او دست ها و پاهایش را باهم تکان می دهد. پایش را روی زانوی پای دیگرش می گذارد و کف پاهایش را روی تشک قرار می دهد. او جغجغه را تکان می دهد، ولی قادر نیست آن را از روی زمین بردارد. او لباس هایش را به عنوان بازی روی صورتش می کشد.

فعالیت هایی در جهت رشد مهارت های دستیهنگامی که دراز کشیده یا تکیه داده است، با نشان دادن اشیای جالب توجه به او وادارش کنید دست خود را به سوی آن ها دراز کند.

هرگاه دست خود را برای گرفتن چیزی بیش از حد لازم دراز کرد، کاری کنید که بتواند آن شی را بگیرد. به خاطر موفقیت او بخندید. او هم همراه شما می خندد و خرسند می گردد.

برای اینکه او را تشویق کنید با دست هایش صدا درآورد، جغجغه های متفاوتی در اختیار او بگذارید.

تمریناشیای جالب توجه به او نشان دهید. چیز های متفاوتی را به او نشان دهید تا دستش را به طرف آن ها دراز کند. ممکن است دستش را بیش از حد لازم دراز کند، در این صورت آن ها را در دستش قرار دهید.

رشد نوزاد چهار ماهه از لحاظ اجتماعیکودک شما به کسانی که با او صحبت یا بازی می نمایند نگاه می نماید و لبخند می زند. او شما و سایر اعضای خانواده اش را می شناسد. او دوست ندارد مدت زیادی با یک اسباب بازی تنها گذاشته گردد. هنگامی که تنها می ماند، گریه می نماید. اگر به طرف او بروید، دست از گریه برمی دارد و بدنش را پیچ و تاب می دهد.

فعالیت هایی در جهت رشد اجتماعیبه صورت اغراق شده ای برگردید و با کودک خود روبرو شوید، طوری که او به راحتی بفهمد که دارید به سوی او می روید و به او توجه می کنید. تا آنجا که می توانید با او ارتباط چشمی برقرار کنید و در تمام حالات و اشارات صورت غلو کنید.

هر کاری که کودکتان انجام می دهد، تقلید کنید، ولی به صورت اغراق آمیز.

تا می توانید وقت بیشتری برای بازی با کودک اختصاص دهید. آواز خواندن و بازی هایی که با شعر و حرکات موزون همراه اند او را تشویق می نمایند که در پاسخ به شما از خود صدا درآورد.

تمریندر پاسخ های خود غلو کنید. هنگام پاسخ دادن به کودک از ژست ها و حرکات بزرگ و غلو شده بهره ببرید تا به آسانی بفهمد که به او توجه می کنید.

مراقب باشید!در صورت مشاهده موارد زیر، ممکن است نوزاد با تاخیر در رشد روبرو شده باشد. بهتر است به پزشک مراجعه و رشد نوزاد چهار ماهه خود را آنالیز کنید.

حرکت چشمان نوزاد ناهماهنگ است.

نوزاد هرگز لبخند نمی زند و نگاه آشنایی به پدر و مادرش نمی اندازد.

سرش را نمی تواند راست نگه دارد.

دست ها و پاهایش را سفت و منقبض نگه می دارد.

هیچ صدایی از خود در نمی آورد.

همیشه به خاطر داشته باشید که رشد هر نوزادی با نوزاد دیگر فرق دارد، اما اگر نوزاد شما از انجام کار هایی که دیگر نوزادان انجام می دهند، عاجز است، بایستی در پی علت آن باشید.

بازی های مناسب رشد نوزاد چهار ماههتوپ بازی. کودک شما از اشیایی که حرکت می نمایند، مخصوصا اگر بتواند آن ها را بگیرد، بسیار خوشش می آید. او را روی شکم قرار دهید. یک توپ رنگی شاد را به طرف او آرام قل بدهید. در شروع او با اشتیاق به توپ نگاه می نماید، اما پس از مدت کوتاهی فعال می گردد و می خواهد خود را به توپ برساند و آن را بگیرد.

اسباب بازی هایی با جنس متفاوت. اکنون که کودک شما می تواند اشیا را با دست بگیرد، بهتر است چیز های با جنس های مختلف به او بدهید. مجموعه ای از اسباب بازی هایی که سطح صاف پلاستیکی دارند، اسباب بازی های خمیری شکل، یا آن هایی که تغییر شکل می دهند و یا آن هایی که سطوح برآمده دارند، مناسب هستند. قبل از خریداری این اسباب بازی ها از بی خطر بودن آن ها مطمئن شوید. تشک یا زیرانداز اسباب بازی او هم جز موارد مجذوب کننده برای کودک هستند.

اسباب بازی های دستکشی یا انگشتی. دستکش هایی با صورت های جالب می تواند کودک را در این سن مجذوب خود کند. بچه ها عاشق نگاه کردن به صورت های مختلف هستند. تا به حال شما باید متوجه این نکته شده باشید.

می توانید از جوراب های کهنه خود هم برایش اسباب بازی درست کنید. چون در هر صورت کودک از این گونه بازی ها خوشش می آید.

نکته: اگر به جای چشم عروسک از دکمه استفاده کردید، آن ها را محکم بدوزید، چون ممکن است کودک آن ها را به دهان ببرد و دکمه کنده شده و موجب خفگی اش گردد.

نوزاد چهارماهه هر روز در حال یادگیری مهارت های نو است. برنامه روزانه ای برای بازی و حرف زدن با کودک داشته باشید تا مراحل رشد و پیشرفت خود را به طور طبیعی طی کند.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون
انتشار: 9 آبان 1400 بروزرسانی: 9 آبان 1400 گردآورنده: soiigle.ir شناسه مطلب: 1801

به "مراحل رشد نوزاد چهار ماهه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مراحل رشد نوزاد چهار ماهه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید